Connect with us

Vijesti

DF: Puna podrška za Koču Đurišića; Cetinjski manastir pripada Mitropoliji

Published

on

Demokratski front iskazuje punu podršku direktoru Uprave za katastar i državnu imovinu, Koči Đurišiću, jer je u potpunosti, i u skladu sa Ustavom i zakonom, potpisao rješenje o upisu imovine Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

Orkestrirana hajka ekstremističkih krugova, koji su petog septembra pokušali izvesti državni udar, i onemogućiti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, očigledno svoj nastavak ima u obračunu sa Kočom Đurišićem, i to samo zato što je poštovao Ustav i postojeće zakone ove zemlje, naveli su iz ovog političkog saveza.

“Gotovo je nevjerovatno i pomisliti da u 21. vijeku neko može dovoditi u pitanje pravo svojine vjerskih zajednica, a Srpska pravoslavna crkva i Mitropolija crnogorsko-primorska, kao njena eparhija, to, svakako, jesu. A, što je posebno važno, to im i Ustav garantuje.”

Kako navode iz DF-a, ovim atakom na Koču Đurišića poraženi ekstremistički talibani bivšeg režima samo potvrđuju ispravnost naše dosadašnje političke borbe u očuvanju tradicionalnih i duhovnih vrijednosti Crne Gore.

“Istovremeno, Demokratski front ukazuje da će sličan scenario od petog septembra biti ponavljan i u narednom periodu, jer se marginalni ekstremizam ne miri sa porazom, pa mu destabilizacija Crne Gore predstavlja i jedini cilj.”

“Zato je dužnost da se, bez obzira na očigledne političke razlike u parlamentarnoj većini, sve progresivne snage odupru zlim naumima i odbrane tekovine avgustovske pobjede, kao i veličanstvenih litija, koje je svojim otporom upravo i započeo klub poslanika Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore.” zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije