Povežite se sa nama

Vijesti

ĐELJOŠAJ “Sjesti za sto i dogovoriti evropsku vladu”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nik Đeljošaj iz Albanske liste kazao je kako očekuje da će lideri partija sa sličnim programskim opredjeljenjima sjesti za sto i dogovoriti evropsku vladu. “Nijesmo dobili poziv od Krivokapića za razgovor o Vladi, a ne znam ni zašto bi poziv od njega ni bio, jer on je slobodni pojedinac bez podrške ijednog poslanika u Skupštini”, kazao je Đeljošaj za Pobjedu

Manjinske partije za sada nijesu dobile formalni poziv premijera Zdravka Krivokapića za razgovor o eventualnom učešću u Vladi, ukoliko ona bude rekonstruisana.

Iz parlamentarne većine i dalje, ali putem medija, saopštavaju da bi i predstavnici manjina trebalo da imaju mjesto u izvršnoj vlasti, ali do sada nije uslijedio zvaničan poziv nijednoj manjinskoj partiji.

Krivokapić je početkom oktobra održao prvi krug razgovora sa liderima partija parlamentarne većine, bez poziva predstavnicima nacionalnih manjina.

Đeljošaj kaže da je Vlada ostala bez podrške u Skupštini, te da bi o „evropskoj vladi“ trebalo da razgovaraju oni koji imaju slična programska opredjeljenja.

“Razgovori o formiranju Vlade obavljaju se između lidera partija koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore. Nakon što je Vlada ostala bez podrške u Skupštini, očekujem da će lideri partija sa sličnim programskim opredjeljenjima sjesti za sto i dogovoriti evropsku vladu”, kazao je Đeljošaj.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije