Connect with us

Vijesti

ĐELJOŠAJ: Tužilaštvo nije preventivno reagovalo da spriječi ubistvo Šejle

Published

on

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj oglasio se povodo ubistva Šejle Bakije u Karabuškom polju, ističući da je od institucija tražio odgovore “gdje su bili i zašto nijesu zaštitili Šejlu”.

– Porodica,  ja i svi vi znamo da nažalost našu Šejlu ne možemo vratiti, ali želimo pravdu i odgovornost zašto je nemamo više, i svi mi, od porodice naše Šejle pa svih nas želimo da se nikad više ne ponovi i da neko preuzme odgovornost od institucija za događaj kako se ne bi nikad više ponovio. Moramo zaštiti naše ćerke, moju ćerku, sve djevojke u ovoj državi – poručio je Đeljošaj na Fejsbuku.

Iz policije mu je, kako kaže saopšteno,  da je Šejla prijavila sada već svog ubicu policiji,  da su u policiji odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Dodaje da je sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat  dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela.

– Dakle tužilaštvo nije preventivno reagovalo da spriječi ovaj zločin. Nakon ove informacije, tražimo od Državnog tužilaštva da objasni ko je tužilac ali i sudija koji nijesu postupili kako bi zaštitili našu Šejlu, moraju da ih sanksionišu po zakonu jer su nesavjesnim radom dozvolili da dođe do kivičnog djela. Našu Šejlu ne možemo vratiti, ali ovim treba ukazati tužiocima i sudijama da u svojim odlukama imaju više savjesti, odgovornosti i preventivno spriječiti krivična djela nad našom djecom – poručio je Đeljošaj.

Traži hitno javno obraćanje Državnog tužilaštva jer je, kako navodi, odgovornost za izgubljeni život i ranjavanje je i u instituciji tužilastva i suda.

– Građani naše opštine, nikad nijesu bili jedinstveniji u traženju pravde i osude zločina, dokazaćemo i u narednim danima jedinstvo i zajedničko djelovanje jer želimo pravdu za Shejlu. Do konačne pravde za Šejlu, zaštitićemo naše Šejle! Od tragedije, je sramota pridobiti političke poene  a pogotovo je sramno pokušati da kontekst događaja koristiti za razne insunijacije i podjele, ali nažalost u našem društvo imamo i takve nemoralne pojedince – zaključio je Đeljošaj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije