Connect with us

Vijesti

DODIK: Nije nam plan razbijanje teritorijalnog integriteta BiH, ali jeste vraćanje suvereniteta RS

Published

on

Srpski član Predsjedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da plan njegove stranke nije razbijanje teritorijalnog integriteta BiH, ali jeste vraćanje suvereniteta Republike Srpske.

On je, pred početak sjednice Predsjedništva SNSD-a, najavio da će krajem mjeseca ili početkom novembra biti zakazana sjednica Narodne skupštine Republike Srske na kojoj će se raspravljati o ukidanju Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) i Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

On je najavio da će na teritoriji RS biti ukinuta i Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA), kojoj će, kako je rekao, biti zabranjeno djelovanje na teritoriji RS, kao i Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA), poslije čega bi RS trebao da formira svoju obavještajnu strukturu.

– Ako ostavimo da i dalje jedna nenavođena raketa, kao što je Ustavni sud BiH počne donositi odluke, ukinuće vrlo brzo i RS. Naša procjena je da nema nazad…. Pripremili smo sve uslove da RS nastavi da funkcioniše – rekao je Dodik novinarima.

Istakao je da protiv sukoba i da je spreman na dijalog, navodeći da RS „neće voditi nikakve oružane akcije, osim u slučaju da bude napadnuta“.

– Vjerujemo da muslimani mogu nešto paravojno da učine. Mislimo veoma ozbiljno i nećemo se povući pred pretnjama i sankcijama – kazao je Dodik.

Dodik je pozvao na unutrašnji dijalog u BiH, ali pod uslovom da u njemu ne učestvuju stranci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije