Connect with us

Vijesti

DPS: Urušen autoritet zdravstvenih vlasti, ministarka da podnese ostavku

Published

on

Danas su u Beranama premijer i članovi Vlade grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori – kazali su iz Demokratske partije socijalista i tražili da ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović podnese ostavku.

Slika na kojoj se, kako su rekli, tiskaju predsjednik Vlade, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem premijer Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu.

>>>VIDEO: Krivokapić se ponovo pričešćuje, snimatelj brže bolje promijenio kadar<<<

– Današnji skandalozni događaj, uključujući i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast. Građani ne mogu u pekaru po hljeb, bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, da bodu oči građanima. Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere – naveli su iz DPS-a.

Zbog toga traže ostavku ministarke zdravlja.

– Današnji događaj najbolji je dokaz da ona i njen tim nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju. Od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života – zaključili su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije