Connect with us

Vijesti

DRAŠKOVIĆ: Moskva stoji iza ustoličenja Joanikija

Published

on

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da iza, kako je rekao, ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, stoji Moskva.

Kazao je da je premijer dao nalog da se ustoličenje sprovede faktički na silu tek kada je, kako je rekao, dobio podršku proruskih snaga iz vladajuće većine.

On je dodao da Crna Gora neće postati ruski satelit.

“Rusi procjenjuju da je NATO u krizi i procjenjuju da ga mogu poniziti hibridnim ratom i atakom na jednu malu članicu Alijanse na Balkanu”, kazao je Drašković.

Drašković je za sarajevsku N1 televiziju izneo i kritike na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji se javno zalaže za tzv. “srpski svet”.

“To su opasne priče. I ratovi 90-ih su počeli od priče. Teško tom ‘srpskom svetu’ za kojeg se Vulin zalaže”, rekao je Drašković.

On je dodao i da nije najbolje upoznat sa ulogom Srpske pravoslavne crkve, ali da je poznato da ona ne plaća porez i da je “miljenica državne kase”.

On je rekao da je SPC vraćena imovina i da ne podleže zakonu.

“Tolika krivična djela su počinile vladike uključujući i pedofiliju, ali ne mogu biti i nisu procesuirani. Oni imaju svoje sudove koji ne rade. Dok nije došlo do jedne naopake indoktrinacije u srpskom narodu i crkvi su se događale drugačije stvari. Onog trenutka kada je crkva prihvatila da bude čuvar i propagator nacije, a ne Hrista i hrišćanstva došlo je do duhovnih lomova u cijelom narodu”, rekao je Drašković.

Prema njegovim riječima, i dalje je mnogo “Hristovih sljedbenika” u SPC navodeći jednog koji mu je 90-ih godina rekao da nijedna crkva ni manastir na Kosovu nije vrijedna jednog ljudskog života.

“Mnogo je mladih, obrazovanih ljudi koji na drugi način gledaju na naciju. Evropa spava, a ima moć da nas urazumi, evropeizuje, ali ne reaguje. Ona mi je još jedina nada i da će shvatiti da će se Balkan uljuditi ili će se Evropa balkanizovati što bi bila kazna za nju”, rekao je Drašković.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    09.09.2021. at 12:11

    Gospodine Draskovic,
    Srbija(ne Balkan) se nece uljuditi, a Evropa se vec Balkanizovala(Posrbila). Pogledajte malo oko sebe sada i u nazad. Nikad toliko diktatora i tirana nije
    doslo ni dolazilo na celo drzava Evrope kao sada i u bliskoj proslosti, a pocev od 1990 sa brutalnim S.M. kada su oci svih gradjana Balkana bile uprte u EU kao jedini spas. Pogledajte Srbiju danas, tiranin Vucic. Pogledajte Bjelorusiju, tiranin Lukasenko. Pogledajte Madjarsku, diktator Orban. Gospodin Putin, neostaljinista prve klase je samo formalno protivnik zapada, jer ga EU izvanredno pomaze i stiti. U Njemackoj i Francuskoj oni to zovu desnicarske partije, a u stvar su neofasisticke i proruske, sve su jace i sa vjerovatnocom da i formalno preuzmu vlast u tim drazavama, a zatim da ubrzaju proces tiranizacije po cijeloj Evropi. Ako tome dodate pojavu Trumpa u SAD i sto je sve ucinio covjecanstvu, a onda Dzonsona od Engleske koji je zapoceo razbijanje EU kao prepreke na putu napretka i razvoja Evropskog drustva, onda mozda zakljucite da je vasa nada u EU vjerovatno neosnovana. Crnoj Gori se zakrvio tiranin iz Srbije uz obilatu i svesrdnu pomoc EU administracije i lidera EU,uz svesrdnu pomoc SAD Trumpa. Tiranina Putina i njegov uticaj ne tyreba posebno pominjati. Ukrajina je tu da nas stalno podsjeca na njega i majku mu Rusiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije