Connect with us

Vijesti

DUBROVNIK, UBIJANJE, RUŠENJE, PLJAČKA: Ni 30 godina kasnije, proces denacifikacije nije okončan

Published

on

Ako je novi generalni direktor TVCG, koji nikada nije bio novinar, inicijator nove uređivačke koncepcije po kojoj je pravilo “da se čuju dvije strane” obavezno, onda je stvar prosta i ima uporište u njegovom nepoznavanju profesije.

No, ako, mimo generalnog direktora, postoji još neko ko smatra da pravilo “obje strane” mora biti relizovano pošto-poto, makar i po cijenu da se čuju pozivi na mržnju i rušenje gradova, onda stvar postoje ozbiljna.

Osoba koja je u anketi RTCG saopštila da je “Dubrovnik trebalo sravniti sa zemljom”, a pritom je očigledno bio svjedok dešavanja te najsramnije stranice u istoriji Crne Gore, ne zaslužuje samo prezir i sažaljenje. Takva osoba mora pod hitno biti procesuirna od nadležnog tužilaštva zbog govora mržnje i podstrekavanja na obračun sa susjednom državom.

To što ni taj nesretnik, ni Televizija koja mu je dala prostor, ništa nijesu naučili za 30 godina, dokaz je da je naše društvo teško oboljelo od aveti mržnje i poziva na rušilštvo i pljačku. Nije bilo lustracije, crnogorsko društvo nije prošlo proces denacifikacije, a aktuelna vlast legitimiše i podstiče takve stavove.

Što se novinarske profesije tiče, ona je u liku tzv. “demokratskih promjena”, od TVCG doživjela novi šamar. Ćutanje esnafa na ovakve “propuste”, samo je dokaz koliko je novinarstvo u Crnoj Gori uniženo i posrnulo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije