Povežite se sa nama

Vijesti

FAKT.ME, BLIZAK PREMIJERU, NAPAO POTPREDSJEDNIKA VLADE: Krivokapićevom mediju sumnjiv sastanak Abazovića sa Eskobarom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odakle se probudi Duško Marković kao pečurka poslije kiše, nakon Cetinja, kao da je tamo izašao kao pobjednik? Ili se možda nešto odigralo taj dan, a što mu uliva povjerenje u Uru? Gospodine Dritane Abazoviću, ovome narodu ste nešto obećali 30. avgusta i 4. decembra, a od 4. septembra se isključivo bavite političkim kalkulacijama i odlukama, navodi se u objavi

Fejsbuk stranica Fakt.me, bliska premijeru Zdravku Krivokapiću i ministrima finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojka Spajića i Jakova Mijatovića, oštro je napala potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića zbog sastanka sa američkim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom. U objavi te stranice Abazović je doveden u direktnu vezu sa bivšim premijerom iz DPS-a Duškom Markovićem kao i Pozitivnom Crnom Gorom.

– Umjesto da se bave crnogorskim „Eskobarom“, naši političari su opsjednuti mišljenjima stranih ambasada, pa dok u drugim državama traže prijatelja i saradnika, mogu ga naći među onima sa kojima su sastavljali Vladu? Jesu li ovo dani lobiranja i pravdanja ili dani kad je trebala da zaživi pravda koja je u Crnoj Gori na čekanju, a na koju su nas upozorili iz Evrope, putem poglavlja 23 koje se tiče vladavine prava – navodi se u objavi te stranice.

U objavi se direktno prozivaju Marković i Abazović i pitaju da li odlaze političari na brifinge da bi učvrstili svoj položaj ili položaj Crne Gore?

– Zar je u tom brifingu važno koliko je sprovedeno policijskih akcija, koliko je zaplijenjeno narkotika i cigareta? Ne može se reći da je predstavnika SAD za Balkan baš to interesovalo. Zar ne, Dritane Abazoviću? Zar ne, Duško Markoviću? – navodi se u analizi.

Objava stranice bliske premijeru uslijedila je nakon što je Abazović nakon sastanka sa Eskobarom u Vašingtonu javno obznanio da je razgovarano i o rekonstrukciji Vlade, ali i da Crnu Goru očekuju „pozitivna politička i ekonomska iznenađenja“. U analizi se pitaju i odakle se odjednom opozicija kroz protest ispred zgrade Vlade okomila direktno na premijera Krivokapića.

,,Odakle se probudi Duško Marković kao pečurka poslije kiše, nakon Cetinja, kao da je tamo izašao kao pobjednik? Ili se možda nešto odigralo taj dan, a što mu uliva povjerenje u Uru? Pozitivni DPS i Pozitivna Ura, samo reklasirano, uvijek po jednog stuba odbrane Crne Gore imamo. Uvijek je neko napada, baš čudno. Gospodine Dritane Abazoviću, ovome narodu ste nešto obećali 30. avgusta i 4. decembra, a od 4. septembra se isključivo bavite političkim kalkulacijama i odlukama – navodi se u objavi.

Kao da neđe, kako se navodi, žurite, kao da će izbori sjutra, pa ste se toliko razlećeli sa objavama o rezultatima sektora koje pokrivate, donosite isključivo političke odluke, što je krajnje nepošteno prema ljudima koji su čekali ovaj dan slobode. – Možda ona vaša čuvena krilatica da „changemaker“ na političkoj sceni već dobija obrise, samo da pitamo da l’ se to desilo 30. avgusta ili 4. septembra – zaključuje se u analizi.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije