Connect with us

Vijesti

FILIPOVIĆ: Vlada izmišlja nepostojeće ekstremizme, a realne pušta da cvjetaju

Published

on

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović kazao je da je Crna Gora ponovo pod talasom napada lažnih vijesti iz Rusije, koje se, kako je rekao, hrane narativom koji plasira Željko Ivanović i njegovi istomišljenici u zemlji i van nje.

– Upravo sam pročitao tekst ruske državne novinske agencije “RIA Novosti” u kojoj se nazivam “nacionalistom i članom DPS-a”. U tekstu se koristi lažni citat u kom sam navodno rekao da sa vlasti “treba svrgnuti Srbe” i da ne krijem da nam je “glavni neprijatelj pravoslavna crkva” – naveo je Filipović.

Dodaje da je glavni sagovornik u tekstu bivši konzul Ruske Federacije kojem je, kako je istakao, Ivanovićeva vlada izgleda oprostila švercovanje lažnjih policijskih znački.

– Isti Đukić je osnivač i član ekstremističkih organizacija u Crnoj Gori poput “Noćnih vukova”, “Kozačke vojske” i “Sorok Sorokov” militantne ruske pravoslavne organizacije – naglasio je Filipović.

Prema njegovim riječima, ova Vlada izmišlja razne nepostojeće ekstremizme, dok ove realne pušta da cvjetaju u Crnoj Gori.

– Što se tiče sinhronizovanih Ivanovićevih prozivki i prozivki Kremlja, mislim da ih ubuduće treba ignorisati. Uz nekoliko pisama Medijskom razvojnom investicionom fondu u kojem se postavlja pitanje čime se bavi Željko Ivanović i na koji način i za čiji račun širi mržnju i obesmišljava dijalog – zaključio je Filipović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije