Connect with us

Vijesti

FSCG: Ograđujemo se od skandiranja navijača, vjerujemo da će u budućnosti izostati iznošenje političkih stavova

Published

on

Kažu da “utakmice nacionalnih selekcija nikada nisu bile poligon za ispoljavanje politčkih stavova pojedinaca ili navijačkih grupa, kao ni vrijeđenje javnih ličnosti ili pripadnika LGBT zajednice”

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) reagovao je povodom skandiranja navijača na utakmici protiv Letonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

U 70. minutu meča Crna Gora – Letonija, kod rezultata 0:0, sa sjeverne tribine, gdje su najvatreniji navijači, počeli su povici upućeni potpredsjedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću:

“Dritane, p…..”, koje je prihvatio veći dio publike, od ukupno oko 2.000 gledalaca koliko je bilo na stadionu. To je prvi put od kada se igraju utakmice fudbalske reprezentacije Crne Gore, pa i ostalih naših nacionalnih selekcija u svim sportovima, da se sa tribina čuju skandiranja upućena jednom političaru.

“Povodom uvrjedljivih povika koji su se mogli čuti u jednom dijelu utakmice kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo između nacionalnih timova Crne Gore i Letonije Fudbalski savez koristi priliku da se ogradi od uvrijedljivog skandiranja koje se moglo čuti tokom pomenute utakmice i ujedno osudi isto. Po prvi put na utakmicama reprezentativnih selekcija sa tribina našeg najvećeg stadiona čulo se skandiranje koje nije bilo usmjereno ka podršci nacionalnom timu već ka vrijeđanju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića”, saopšteno je iz FSCG.

Kažu da “utakmice nacionalnih selekcija nikada nisu bile poligon za ispoljavanje politčkih stavova pojedinaca ili navijačkih grupa, kao ni vrijeđenje javnih ličnosti ili pripadnika LGBT zajednice.”

“Na utakmicama seniorske reprezentacije, bilo da su igrane kod kuće ili u gostima, uvijek i isključivo se iskazivala ljubav prema Crnoj Gori i našem nacionalnom timu. Upravo taj način bodrenja nacionalnog tima, lišen bilo kakvih političkih konotacija ili vrijeđanja pojedinaca i grupa na bilo kojoj osnovi, predstavlja najbolju podršku reprezentativcima za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Najiskrenije vjerujemo da će se u budućnosti na utakmicama seniorske i svih ostalih reprezentacija čuti samo pjesme ljubavi prema domovini i podrške igračima i da će izostati iznošenje političkih stavova, vrijeđanja pojedinaca ili LGBT zajednice od strane navijača i gledalaca prisutnih na stadionu”, kazali su iz FSCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije