Connect with us

Vijesti

GOLUBOVIĆ: Ljetnja sezona premašila sva očekivanja

Published

on

Minula ljetnja turistička sezona premašila je očekivanja i najvećih optimista, te svi možemo biti prezadovoljni onim što smo tokom sezone imali prilike da ispratimo, ocijenio je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je broj turista, odnosno dolazaka i noćenja, na izuzetno zadovoljavajućem nivou.

“Ono što možda nije dobro, ali nije samo slučaj kod nas, nego i u susjednoj Hrvatskoj, je to što je pandemija vratila turizam godinama unazad, u smislu da se glavni špic sezone ‘sabio’ u što kraći period”, rekao je Golubović.

Zato smo, pojašnjava, imali situaciju da je od 25. jula do 20. avgusta za prevelikom potražnjom.

“Negdje postoji strah, on nam je bio saveznik, imali smo strah od neizvjesnosti šta će biti pa su svi požurili da rezervišu godišnje odmore. Imali smo navalicu da početkom avgusta u Crnoj Gori nije mogao da se naže ležaj, bez obzira što se kapacitet mnogostruko uvećao”, rekao je Golubović.

Situacija je, kaže, sada na zadovoljstvo svih “jer možemo mirnije da uđemo u zimski period”.

Dobre rezultate Crnoj Gori doprinijele su i mjere konkurentskih zemalja, poput Grčke, koja je za prelazak granice tražila PCR test, što je na naše more vratilo određeni broj turista koji godinama nijesu dolazili.

Govoreći o postsezoni, on kaže da epidemiološka situacija ipak nije dozvolila da se realizuju najave koje su bile izuzetno dobro.

“Buking je za septembar bio sjajan, bile su velike najave, ali stavljanje Crne Gore na crvenu listi i ograničenja ulazaka u zemlju dovele su do toga da postsezona bude na nižem nivou”, rekao je Golubović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije