Connect with us

Vijesti

GRADONAČELNIK VUKOVIĆ KAŽNJAVA ŠKOLE U PODGORICI: Sad se sjetio da naplaćuje dugove za vodu

Published

on

Podgoričke srednje i osnovne na početku školske godine sačekalo je neugodno iznenađenje. Naime, lokalna samouprava, kojom rukovodi funkcioner DPS Ivan Vuković, naplaćuje školama dugove za vodu, čime bukvalno pokušava da oteža njihov rad u trenutku kada su đaci tek sjeli u klupe nakon letnjeg raspusta. Isto tako, ova odluka dolazi u trenutku kada se rukovodstva škola trude da organizuju rad u vremenu korone i kada je svaki evro važan za funkcionisanje školskog sistema.

Takođe, to su, uglavnom, dugovi koje je napravila prethodna uprava, jer su smjene u školama uslijedile tek sredinom i krajem jula.

Jasno je da se ovdje radi i političkoj igri, pa čak i osveti gradonačelnika Ivana Vukovića, koji je i potpredsjednik DPS, novim rukovodstvima škola za to što su smijenjeni njegovi partijski drugovi i drugarice, koji su očigledno pravili ogromne dugove, koji njima nisu stizali na naplatu.

Vukovića ne interesuje što će na ovaj način biti oštećena i djeca i što bi novac koji skida sa računa školama, mogao biti iskorišćen za poboljšanje uslova u školskim ustanovama.

Javna je tajna da su dugovi u pojedinim školama, po raznim osnovama, koje su ostavile prethodne uprave koje su činili ljudi bliski DPS ili čak i funkcioneri te partije, ogromni. Imamo saznanja da će uskoro na vidjelo izaći te nepravilnosti u radu, dugovi i nenamjensko i nezakonito trošenje novca od strane smijenjenih direktora.

Kako god, ovaj potez gradonačelnika Vukovića samo će dodatno uzdrmati DPS, koji ionako bilježi veliki pad u Podgorici i on dolazi u trenutku kada se polako zauzimaju pozicije za lokalne izbore u Glavnom gradu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije