Povežite se sa nama

Vijesti

Gradska TV: Prijetnje ćemo prijaviti nadležnim organima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gradska televizija i urednica i autorka Dnevnika Mirka Dević nakon stavova izrečenih o osumnjičenima za pljačku u Nikšiću tokom koje je ubijen Ljubiša Mrdak i njihovom vezama za Srpskom pravoslavnom crkvom dobili su brojne prijetnje, koje će, kako su kazali, prijaviti nadležnim organima.

-Iako su od početka rada Gradske televizije, uredništvo i novinari naše kuće isticali da će se u radu voditi zlatnim pravilom profesije da su činjenice neprikosnovene, a komentar slobodan, javnosti u Crnoj Gori to je izgleda teško da prihvati. Novi standardi, koje smo za kratko vrijeme postavili, ne prijaju predstavnicima vlasti, pa su zato uvredama i prijetnjama reagovali na komentar objavljen juče u našem autorskom dnevniku- naveli su iz Gradske TV.

Sloboda medija je, kako su kazali, jedan od osnovnih stubova demokratije društva.

-Nova vlast u Crnoj Gori, izgleda, ne misli tako, već svaki pokušaj ukazivanja na negativne pojave u našem društvu karakteriše kao fašističke. Tako je poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović, na svom FB profilu, Dnevnik na Gradskoj televiziji okarakterisao kao klasičan oblik fašizma i primitivizma, što je prenio i portal Borba. Večernje novosti iz Beograda otišle su korak dalje, pa se u svom tekstu bave privatnim životom autorke i njene porodice- poručuju iz Gradske TV.

Negativne kritike, prijetnje, uvrede i sve ono što smo imali prilike da čujemo i pročitamo prethodna dva dana su za veliku brigu, naročito kad to dolazi sa adresa visokih političkih funkcionera, visokih predstavnika određenih partija koje su na vlasti. Sve to stvara vrlo loš ambijent za rad medija, smatra direktor Savjeta Agencije za elektronske medije Ranko Vujović.

“Mislim da ovo što se dešava danas i juče sa komentarom koji se pojavio na Gradskoj televiziji je nešto što je zabrinjavajuće, što nije dobro i bojim se da nas vraća u neka prethodna vremena. Novi akteri na političkoj sceni u Crnoj Gori nijesu shvatili da je u našoj zemlji ostvaren vrlo visok stepen slobode medija i da je kritika svih negativnih pojava u društvu dozvoljena, čak i poželjna i da je to prije svega posao medija. I ja svakako mislim da ako je bilo prijetnji upućenih autorki komentara o kojem pričamo, mislim da je to stvar za policiju i da takve stvari treba prijaviti nadležnim organima”, kazao je Vujović za Gradsku TV.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije