Connect with us

Vijesti

HAOS U JAVNOM SERVISU: RTCG ipak ne prenosi Paradu ponosa?

Published

on

Predstavnici Organizacionog odbora Montenegro Prajda i organizacije Kvir Montenegro u svojstvu organizatora Povorke, sastali su se sa direktoricom RTCG-a Marijom Tomašević u vezi sa uspostavljanjem saradnje između Javnog servisa i Montenegro prajda.

Iako sui z LGBT Foruma Progres da će TVCG ove godine uživo prenositi Prajd, na osnovu današnjeg saopštenja ne može se zaključiti da li će do toga ipak doći.

-Sastanak je održan sa ciljem unapređenja saradnje koja između RTCG i Povorke ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro prajd“ traje od 2013. godine, kao i doprinosa koji Javni servis kontinirano daje unapređenju poštovanja osnovnih ljudskih prava LBTIQ osoba, nivoa prihvatanja ove zajednice od strane društva, te ukupnom konceptu poštovanja ljudskih prava u Crnoj Gori.

Na sastanku je dogovoreno da će se Radio televizija Crne Gore u susret devetom Montenegro Prajdu, a u znaku podrške ovom događaju koji će biti održan u Podgorici u subotu 16. oktobra, u svojim programima pojačano posvetiti temama od značaja za LGBTIQ osobe, te realizovati više različitih programskih sadržaja posvećenih osnovnim ljudskim pravima LGBTIQ osoba- navodi se u saopštenju.

Javni servis će, kako su kazali, izvještavati javnost sa svih događaja organizovanih u okviru Nedjelje ponosa koja će biti organizovana u susret Montenegro prajdu, dok će detaljno izvještavati i sa same Povorke ponosa 16. oktobra.

-Direktorica Javnog servisa izrazila je zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom, te naglasila punu otvorenost RTCG-a za saradnju. Predstavnici Organizacionog odbora Povorke ponosa i organizacije Kvir Montenegro ocijenili su ovaj sastanak važnim za doprinos ka povećanju vidljivosti svih tema od značaja za LGBTIQ osobe u Crnoj Gori, te postizanju jednakosti ove društvene grupe koja trpi najveći stepen stigme i diskriminacije.

Svi konkretni oblici diskutovane saradnje biće definisani u direktnoj otvorenoj komunikaciji i realizovani na najbolji način kako bi se dao doprinos postizanju zajedničkog cilja ove saradnje – pune jednakosti i poštovanja osnovnih ljudskih prava LGBTIQ osoba u Crnoj Gori- navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije