Povežite se sa nama

Vijesti

IZVIĐAJ SDT-A: Formiran predmet protiv Zorana Lazovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saoopšteno je da su povodom krivične prijave poslanika M.M. (Marko Milačić) formirani spisi predmeta protiv Z.L. (Zorana Lazovića), zbog, kako je saopšteno, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Kako su saopštili, u toku izviđaja po navedenoj krivičnoj prijavi tužilaštvo je prikupilo određene podatke i dokumentaciju

“Po krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova – Državnog sekretara R.M. (Rade Milošević), koja je podnijeta 13.oktobra 2021.godine protiv službenice Uprave policije S.I., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet koji je 14.oktobra 2021.godine, nakon prikupljanja određenih podatka dostavilo ovom tužilaštvu radi ocjene da li postoji krivično djelo iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, navodi se u saopštenju.

Postupajući po prijemu navedenih spisa, tužilaštvo je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti dalo nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da uzme izjavu od E.B. (Enis Baković), te zatražilo određenu dokumentaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

“Analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da se navedena lica puste na slobodu. stovremeno obavještavamo javnost da će Specijalno državno tužilaštvo u navedenom predmetu koji je objedinjen, nastaviti postupak izviđaja i prikupljanje neophodnih podataka i dokaza, i o rezultatu istih blagovremeno obavijestiti javnost”, piše u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije