Connect with us

Vijesti

JOANIKIJE DOSTAVLJEN, PROBLEMI NESTALI: Hotel “Grand” ponovo otvoren

Published

on

Uprava prihoda i carina (UPC) zatvorila je hotel 2. septembra jer je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da su povrijeđene odredbe više poreskih propisa

Hotel “Grand” na Cetinju ponovo je otvoren nakon što je menadžment hotela otklonio nepravilnosti na koje je ukazala Uprava prihoda i carina.

Uprava prihoda i carina (UPC) zatvorila je hotel 2. septembra jer je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da su povrijeđene odredbe više poreskih propisa.

Uprava hotela je platila kaznu i dostavila ugovore o radu za osobe koje su zatečene neprijavljene i podnijela JPR obrazac za prijavu radnika.

U ranijem saopštenju Uprave prihoda i carinja je bilo navedeno da hotel “Grand” promet ne evidentira putem fiskalnog servisa, kao i da nije uredno izvršio prijavu zaposlenih radnika zatečenih u objektu, te da nije vršio prijavu gostiju u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast duži vremenski period.

Iz UPC su tada saopštili da njihovi inspektori u sklopu redovnih aktivnosti svakodnevno sprovode postupke inspekcijskog nadzora velikog broja poreskih obveznika, te da su kontrolišući poslovanje poreskih obveznika na terenu, izvršili inspekcijski nadzor obveznika doo “Izbor Consulting” Bar, u okviru kojeg kako su rekli posluje Hotel “Grand” sa Cetinja na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji sa AD “Izbor” Bar.

Poručili su i da “treba imati u vidu da je ugostiteljska djelatnost u posebnom fokusu pažnje poreske inspekcije od početka ljetnje turističke sezone i da su u tom smislu obavljene i obavljaju se kontrole kod desetine i stotine ugostiteljskih objekata”.

“Imajući u vidu navedeno, predmetni obveznik sankcionisan je u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji mjerom zabrane obavljanja djelatnosti do otklanjanja nepravilnosti, a ne duže od 90 dana, uz očekivanje da i ovaj obveznik, kao i ostali, u najkraćem roku otkloni nepravilnosti, kako bi nastavio sa obavljenjem aktivnosti, i urednim plaćanjem poreskih obaveza” ranije je saopšteno iz UPC.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije