Connect with us

Vijesti

JOKOVIĆ: Vlada eksperata greška, potrebna rekonstrukcija

Published

on

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da se njegova stranka zalaže za ozbiljnu rekonstrukciju vlade, jer se princip ekspertske vlade pokazao kao neuspješan i nedjelotvoran. Raduje ih, kaže, dogovor između Demokrata i DF-a, ali ne i konfrontacije Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su prošle godine napravili grešku kada su birali potpuno ekspertsku vladu što se, kako je rekao, pokazalo nefunkcionalno, a samim tim i nedemokratski.

“Ako su određene političke liste učestvovale na izborima i sve učinile sa svom svojom snagom i moći, boreći se protiv režima, i onda se formira vlada od eksperata, bez učešća političara, osim jednom, predsjednika Ure koji je potpredsjednik Vlade, mislim da nije poštovanje volje građana i nije demokratski princip igdje zabilježen”, rekao je Joković u Prelistavanju štampe.

Taj eksperiment, kako je rekao, za njih u SNP-u se pokazao kao neuspješan i nedjelotvoran, te se njegova partija zalaže za ozbiljnu rekonstrukciju vlade.

Vlada da ima 18 ministarstava

Rekao je da bi svi trebalo da se ostave političkih nadgornjavanja i prepucavanja: “Mi u SNP-u nijesmo imali ni sa kim nikakvih problema. Posebno nas raduje dogovor između Demokrata i DF-a”.

Joković je rekao da su pojedini ministri opravdali povjerenje koje im je ukazano, te da su na zadovoljavajući način obavljali dužnosti, dok ima i onih koje niko ne bi poželio u nekoj budućoj vladi.

Nije, međutim, želio da govori o imenima i jednih i drugih.

Smatra da bi vlada trebalo da ima 18 ministarstava, a da političke partije preuzmu odgovornost: “Nemamo ništa protiv da neki od sadašnjih ministara, koji su bili uspješni, ostanu na svojim pozicijama, da konačno dječje igre i priče oko vlade riješimo, da se okrenemo ekonomiji”.

 “Posebno nas raduje dogovor između Demokrata i DF-a”: Joković

Lider SNP-a kaže da žele potpunu stabilizaciju Vlade, evropski put Crne Gore, te stabilizaciju ekonomskih prilika u zemlji.

Na pitanje gdje vidi sopstvenu, ali i ulogu SNP-a u priči o rekonstrukciji vlade, Joković kaže da je ostvaren i bez politike: “U životu sam sve postigao, i u svim ovim pregovorima sebe ne vidim kao temu razgovora gdje bih i što bih”.

On kaže da će SNP u svim razgovarima insistirati na učešću u vlasti jer, kako je istakao, imaju najbolji kadar koji može najbolje da odgovori svim izazovima.

Komentarišući smjenu Vasilija Laloševića sa pozicije direktora Uprave za mlade i sport, Joković je rekao da je u cijeloj priči od početka bilo raznih igara i igrica.

“Laloševiću rekli da ima koronu, iako je bio negativan”

“Na sami dan kad je trebalo Lalošević da bude imenovan, na Vladu je bilo predloženo jedno durgo lice, bez ikakvih konsultacija sa SNP-om. Postoji velika sumnja da je on imao opstrukcije tamo”, rekao je Joković.

Kada je naša delegacija išla u Japan, Joković je otkrio da je najporažavajuće za njega i za sve bilo to što je Laloševiću tokom testiranja rečeno da je pozitivan na korona virus, iako je on koronu, kako kaže, preležao dva tri mjeseca ranije, a imao je i 290 antitijela.

“Na prvom sljedećem testu korone nije bilo. Dakle, neki su se udružili. I neka služi na časti onima koji su izdali ovakav nalaz da čovjek boluje od neke zarazne bolesti, a suština je bila da Lalošević ne bude u delegaciji u Tokiju”, rekao je Joković.

Smjena je, napominje, došla bez ijednog upozorenja.

Poručio je da će SNP morati biti ispoštovan, ili će preduzeti najradikalnije stavove po tom pitanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije