Povežite se sa nama

Vijesti

JUTROS: Peruničić priveden na saslušanje u SDT

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić priveden je jutros u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na saslušanje zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj time što je, u vrijeme njegovog mandata, Agencija prisluškivala specijalne tužioce.

Peruničića su juče uhapsili pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a.

FOTO: Dragan Mijatović

Specijalni državni tužilac Miroslav Turković kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je Peruničić priveden zbog sumnje da je, prisluškivanjem kancelarije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića,izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

– U toku izviđaja utvrđivače se nužni dokazi i činjenice za rješavanje ove krivično-pravne stvari – rekao je Turković.

Podsjećamo, SDT je pokrenulo je izviđaj protiv Peruničića, nakon što je prošle srijede, u večernjim satima, pronađen prislušni aparat, za koji iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu dok je on bio direktor tajne policije.

Afera prisluškivanje: SDT pokrenulo izviđaj protiv PeruničićaSpecijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je izviđaj protiv nekadašnjeg direktora Agencije za na…

Za sada nije poznato da li je uređaj bio aktivan i ko je prisluškivao tužioce.

Bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost i bivšem agentu tajne pratnje Srđi Pavićeviću već se sudi zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Odlukom sutkinje podgoričkog Višeg suda Dragice Vuković, a uvažavajući predlog branilaca optuženih Peruničiću i Pavićeviću se sudi iza zatvorenih vrata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije