Connect with us

Vijesti

KABINET VDT: Katnić na Cetinju bio po službenoj dužnosti

Published

on

Iz kabineta Vrhovnog državnog tužioca (VDT) saopšteno je da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić danas na Cetinju boravio po službenoj dužnosti

“Zbog neadekvatnog, da ne kažemo zlonamjernog, tumačenja prisustva Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića na Cetinju obavještavamo javnost da je na osnovu odluke, koju je u petak 3.09. 2021. godine donio v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, u Državnom tužilaštvu organizovan poseban režim rada, o kojim je, radi koordinacije u radu, obaviješten i direktor Uprave policije Zoran Brđanin”, navodi se u saopštenju iz kabineta VDT-a.

Iz VDT-a su dodali da je odluka dostavljena Specijalnom, Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici, Kotoru, Nikšiću i Cetinju.

“U odluci se navodi da je povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju, zbog potencijalnog rizika koji ovaj događaj nosi, neophodno da u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju borave Glavni specijalni tužilac i specijalni tužioci sa timom iz Specijalnog policijskog odjeljenja radi praćenja događaja, te mogućnosti da se u radnjama pojedinaca ili grupa ostvare zakonska obilježja bića krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, kazali su.

Ističu da će Državno tužilaštvo i povodom dešavanja na Cetinju preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i pokrenuti postupak protiv svakog lica za koje se utvrdi da je učinilo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, bez obzira na funkciju, partijsku, nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Iz VDT-a su kazali da što se tiče konstantnih poziva na promjene u Državnom tužilaštvu, ukazuju da je je jedini razlog za to sprečavanje daljeg rada Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

“Kako se ne bi sudilo pripadnicima preko 60 kriminalnih grupa koje su do sada optuzene od strane SDT-a, a posebno kako bi bili oslobođeni članovi organizovanih kriminalnih grupa koje su planirale likvidacije Glavnog specijalnog i specijalnih tužilaca”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije