Connect with us

Vijesti

KASNI SEPTEMBARSKA: Paralisan rad Narodnog muzeja, zaposleni nisu primili platu

Published

on

Radnici Narodnog muzeja Crne Gore nijesu primili platu, ali je veći problem u tome što ne znaju da li će i kada primiti nadoknadu za septembar. Problemi koje su isplivali u Muzeju prouzrokovani su time što novoimenovani direktor nije stupio na dužnost i nema ko da potpiše dokumenta jer za sve poslove značajne za funkcionisanje NMCG potrebna je saglasnost i potpis direktora kao ovlašćenog lica.

Sagovornik Radio Cetinja kaže da je osim neisplaćene plate pod znakom pitanja i nabavka lož ulja za grijanje i održavanje temperature u objektima koja su kulturna dobra i u kojima se čuvaju muzejski predmeti, a koji zahtijevaju idealne mikroklimatske uslove, zbog neplaćanih telefonskih računa muzejima su ukinuti telefon i internet, nema ko da potpiše putne naloge za službena vozila, pa zaposleni neophodne poslove vrše koristeći sopstvena finansijska sredstva i vozila.

Radnicima nema ko da odobri godišne odmore i druge potvrde koje se izdaju zaposlenima, jer veliki broj radnika čiji je rad vezan za turističku sezonu, vodiči, domari, spermačice, služba zaštite u ovom periodu koriste godišnje odmore.

Radio Cetinje nezvanično saznaje da će zaposleni u NMCG u poneđeljak pokrenuti proteste ukoliko se uskoro ne riješe problemi u koje je ustanova dovedena, kako kažu, tuđom krivicom.

Vlada Crne Gore je 9. septembra razriješila direktoricu NMCG Anastaziju Miranović i imenovala konzervatora iz Podgorice Živka Radovića. Od dana imenovanja direktor nije dolazio na posao, niti radnici Muzeja imaju informaciju da li će i kada će doći, što je stvorilo velike probleme u funkcionisanju ustanove.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije