Connect with us

Vijesti

KATNIĆ: Kriminalne grupe vrše uticaj na Abazovića

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo će u narednom periodu da dokaže da kriminalne grupe vrše uticaj na vicepremijera Dritana Abazovića,- kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, dodajući da se nada da će potpredsjednik Vlade odoljeti tom uticaju.

Upitan da prokometariše sve česće optužbe koje stižu iz dijela vladajuće većine na račun bliskog odnosa sa Abazovićem, Katnić je kazao da imaju bratski odnos ali da im je pristup poslu drugačiji. On se osvrnuo i na dešavanja na Cetinju 14. septembra ispred zgrade Opštine, tokom trajanja sjednice Skupštine Prijestonice, kada je jedna osoba uprijetila i vrijeđala Abazovića.

– Izvinjavam se zbog onoga što se desilo na Cetinju. Njegovu majku doživljavam kao sestru, a njega kao brata. On je dao bezrezervnu podršku SDT-u, i na njega je vršen pritisak i iz kriminalnih struktura – za šta imam dokaze. Ja njega razumijem, on je mlad čovjek i nije do ove mjere iskusio ovu školu, i očigledno je pao pod pritisak – jer na njega pritisak vrše i DF i kriminalne strukture. Vjerujem da će odoljeti pritiscima – kazao je Katnić.

On je istakao da nikoga ne brine da je ukidanje SDT-a bio uslov da kriminalne grupe daju zeleno svjetlo da se liše života on i specijalni tužilac Saša Čađenović.

– Planirano je da se SDT ukine 18. februara, a mene su planirali da ubiju 21. – to nikoga ne brine – kazao je on.

Kazao je da su SDT i specijalni policijski tim najorganizovaniji dio države, te da bi njihovim uništenjem bila uništena ozbiljna osovina države.

– Ustvani i Viši sud ne funkcionišu, kao ni Upravni – nema suđenja već mjesec dana – kazao je on.

Katnić vraća obezbjeđenje Brđaninu

Iz Uprave policije njegovom obezbjeđenju su povodom boravka na Cetinju stigla pitanje –  kada su krenuli u Prijestonicu, kuda su prošli, kako su prošli barikade, je li ko od službenika bio u komunikaciji sa učesncima protesta.

Katnić je kazao da će zbog tog pritiska, od ponedjeljka direktoru UP Zoranu Brđaninu vratiti obzbjeđenje na raspolaganje i da će se sam štititi iako je najugroženija ličnost u državi.

– Mene su ova pitanja uvrijedila – kazao je Katnić.

Na pitanje kako će se čuvati sam od ponedjeljka, kazao je: “Kako Bog da”.

On je istakao da ispituju da li je neko od učesnika protesta na Cetinju sa bilo koje strane počinio bilo koje krivično djelo iz nadležnosti SDT-a.

On je povodom svog boravka na Cetinju za vrijeme ustoličenja mitropolita Joanikija, kazao da on može da se nađe svugdje na teritoriji Crne Gore gdje misli da je potrebno.

Istakao je da je Vrhovno državno tužilaštvo radi tih događaja odredilo 24-časovna dežursva tužilaštava u Podgorici, Nikšiću, Cetinju i Kotoru.

– Za mene je bilo određeno da sa tužiocima i policijskim timom boravim u tužilaštvu – kazao je Katnić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije