Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Ako se pravovremeno ne reaguje imaćemo kolumbijski scenario iz najgorih 90-ih godina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da je u svojstvu predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu zakazao za petak sjednicu na kojoj će se razmatrati inicijativa o kontrolnom saslušanju vicepremijera Dritana Abazovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražanea Burića i rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića zbog aktuelne bezbjednosne situacije.

On je na konferenciji za medije rekao da je bezbjednosna situacija loša i da može eskalirati, te da očekuje što hitnije saslušanje nadležnih.

– Postoje osnovanje sumnje da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u formiranju kriminalnih klanova, švercu cigareta i narkotika. Plašim se ako nadležni pravovremeno ne reaguje da ćemo ubrzo imati nove likvidacije i obračune na ulicama, odnosno Kolumbijski scenario iz najgorih 90-ih godina – istakao je Knežević.

On se osvrnuo na aferu prisluškivanje u SDT-u.

– Ja sam još 21. aprila 2021. objavio pismo koje sam dobio od službenika Apelacionog i Višeg suda o mogućnoj umiješanosti Vesne Medenice uslučaj prisluškivanja i niko se nije oglasio, niti je reagovalo tužilaštvo i saslušalo me. Svi su mislili da se radi o određenoj političkoj promociji. Upozoravali smo i upozoravamo da je dio ANB-a bio uključen u sve aktivnosti protiv nekadašnjih opozicionih prvaka – naveo je Knežević.

On tvrdi da je ANB je bila sve vrijeme bila uključena u montiranje državnog udara.

– Pozivam Dejana Vukšića da skine oznaku tajnosti sa slučaja “Državni udar” da vidi cijela javnost što se radilo, a Specijalno državno tužilaštvo da ispita kakve veze Dejan Perunić sa onom kućom na starom aerodromu gdje je pronađeno oružje. To je samo nastavak onoga što je DF potvrđivao, to je da bezbjednosne strukture kontroliše prethodni režim – istakao je Knežević.

On tvrdi da DF ne koči reforme u bezbjednosnom i pravosudnom sektoru.

– Jedini smo imali pristup da je neophodno rasformirati SDT jer je kriminalizovano i duboko politizovano i ne može da se suoči sa predstavnicima organizovanog kriminala. I Tužilački savjet i zakoni su mogli da se donesu dosad, ne smatramo da išta kočimo – izričit je Knežević.

Prema njegovim riječima, samoubistvo nekadašnjeg direktora ANB-a Luke Bulatovića je najbolji dokaz da su se, prema onom što smo čuli, Agencija ili makar njeni djelovi stavili u službu kriminalnih struktura kako bi realizovala naloge onoga što je u tom trenutku bila obaveza.

– Poslije svega što se dešavalo ovih dana i Vijeće za nacionalnu sigurnost i Savjet za nacionalnu bezbjednost je trebalo da se sastanu – naveo je Knežević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
20.10.2021. 15:34

U Crnoj Gori je vec je napravljen najuzasniji kriminalni ambijent, po Srpskom scenuraiju iz pocetaka 90-tih godina proslog vijeka. Ti i Mandic uz pmoc Becica i Abazovica, i svestranu i obilatu logistiku, materijalnu i krimnnalno kadrovsku iz Srb ije preko Srpske okupatorske crkvenapravili ste od Crne Gore novu svjetsku Kolumbiju, u kojoj su gradjani posatali robovi i taoci, vase predanosti okupatorskoj Srbiji. Oprem dobro, Knezevicu.

Sponzor

Najčitanije