Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Crna Gora nije još slobodna zemlja, Katnić potvrđuje da je produžena ruka hobotnice

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nova odluka Interpola da ostane pri ranijem stavu i ne razmatra zahtjev Crne Gore za reviziju prvobitne odluke za predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića je očekivana i za njega značajna.

On je za RTCG Portal kazao da se radi radi o politički motivisanim postupcima i od vrha države organizovanom progonu, sve sa ciljem da mu se, kako navodi, protivpravno oduzme imovina.

Komentarišući slučaj Dejana Peruničića i njegovog brzog puštanja na slobodu, i saslušanje Blaža i Mila Đukanovića, Knežević je istakao da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić “potvrdio da je produžena ruka hobotnice”.

-Mišljenje Interpola kao ugledne međunarodne institucije će sigurno imati uticaj na ekstradicioni postupak koji se po zahtjevu tužilaštva Crne Gore vodi protiv mene u Velikoj Britaniji, kao i na arbitražni postupak koji sam pokrenuo pred stalnim Arbitražnim sudom u Hagu radi naknade štete koja se procjenjuje na iznos od 700 miliona evra- kazao je Duško Knežević za RTCG Portal.

Na pitanje zašto se ne vraća u Crnu Goru, s obzirom na jučerašnju izjavu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da ne planira njegovo lišavanje slobode kako bi mogao slobodno da se kreće i nevinost dokazuje na sudu, Knežević odgovara:

– Koliko je Milivoje Katnić “principijelan” vidjeli smo i ovih dana, u slučaju Dejana Peruničića i njegovog brzog puštanja na slobodu, ili saslušanja Blaža i Mila Đukanovića, čime je samo potvrdio da je produžena ruka hobotnice. Nemam nikakve sigurnosti za povratak u Crnu Goru. Katnić nije povukao nacionalnu potjernicu za mnom, a “obećava” mi slobodu. Crna Gora nije još slobodna zemlja.Ostajem ovdje, da borbu vodim po međunarodnim sudovima, a planirao sam da život sa porodicom provodim u inostranstvu- izjavio je Knežević.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopšteno je ranije danas da je Komisija za kontrolu INTERPOL-ovih spisa, u slučaju protiv Kneževića, odlučila da, u ovoj fazi, nema osnova za razmatranje zahtjeva NBC Crne Gore za reviziju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije