Connect with us

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Crna Gora nije još slobodna zemlja, Katnić potvrđuje da je produžena ruka hobotnice

Published

on

Nova odluka Interpola da ostane pri ranijem stavu i ne razmatra zahtjev Crne Gore za reviziju prvobitne odluke za predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića je očekivana i za njega značajna.

On je za RTCG Portal kazao da se radi radi o politički motivisanim postupcima i od vrha države organizovanom progonu, sve sa ciljem da mu se, kako navodi, protivpravno oduzme imovina.

Komentarišući slučaj Dejana Peruničića i njegovog brzog puštanja na slobodu, i saslušanje Blaža i Mila Đukanovića, Knežević je istakao da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić “potvrdio da je produžena ruka hobotnice”.

-Mišljenje Interpola kao ugledne međunarodne institucije će sigurno imati uticaj na ekstradicioni postupak koji se po zahtjevu tužilaštva Crne Gore vodi protiv mene u Velikoj Britaniji, kao i na arbitražni postupak koji sam pokrenuo pred stalnim Arbitražnim sudom u Hagu radi naknade štete koja se procjenjuje na iznos od 700 miliona evra- kazao je Duško Knežević za RTCG Portal.

Na pitanje zašto se ne vraća u Crnu Goru, s obzirom na jučerašnju izjavu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da ne planira njegovo lišavanje slobode kako bi mogao slobodno da se kreće i nevinost dokazuje na sudu, Knežević odgovara:

– Koliko je Milivoje Katnić “principijelan” vidjeli smo i ovih dana, u slučaju Dejana Peruničića i njegovog brzog puštanja na slobodu, ili saslušanja Blaža i Mila Đukanovića, čime je samo potvrdio da je produžena ruka hobotnice. Nemam nikakve sigurnosti za povratak u Crnu Goru. Katnić nije povukao nacionalnu potjernicu za mnom, a “obećava” mi slobodu. Crna Gora nije još slobodna zemlja.Ostajem ovdje, da borbu vodim po međunarodnim sudovima, a planirao sam da život sa porodicom provodim u inostranstvu- izjavio je Knežević.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopšteno je ranije danas da je Komisija za kontrolu INTERPOL-ovih spisa, u slučaju protiv Kneževića, odlučila da, u ovoj fazi, nema osnova za razmatranje zahtjeva NBC Crne Gore za reviziju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije