Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: “Da bude bitnija bezbjednost CG, nego službena putovanja”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj je trebalo da se raspravalja o Izvještaju o postupcima bezbjednosnog sektora na Cetinju, a što je odgođeno, kazao da apeluje još jednom na sve državne funkcionere, da se ono što se dešavalo na Cetinju, i što ima implikacije na bezbjednosnu situaciju u zemlji i danas, mora što prije rješavati, te da članovima Odbora ne smiju biti važnija službena putovanja od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori

“Mi nemamo više luksuz da čekamo raznorazne komisije i izvještaje i procjenjujemo da li će neko nekoga preglasati i da li će neko biti odsutan. Ja kao predsjednik Odbora za bezbjednost ne mogu da zakažem sjednicu već 15 dana, jer su državnim funkcionerima koji imaju obavezu da se pojave na sjednici, važnija službena putovanja, a Odbor ne želi da zasjeda dok svi ne budu prisutni”, kazao je Knežević u objavi na Fejsbuku.

Kako je dodao, smatra da ne postoji u ovom trenutku važnija tama od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori i premijer i potpredsjednik treba da izdaju obavezujuća uputstva, ako ne, kako je rekao, u nekom zakonodavnom, a ono u profesionalnom i ljudskom smislu, da članovi moraju prisustvovati sjednicama odbora.

“Na samoj sjednici Vijeća sam se zalagao da ovaj izvještaj kad bude razmatran na Birou bude dostupan javnosti, i da na Odboru za bezbjednost čitava Crna Gora utvrdi šta se dešavalo 4. i 5 septembra. Nijesam se mogao izjašnjavati o Izvještaju, jer ga nijesam vidio, iako vidim da se pojavio u nekim medijima od slova do slova. Mislim da će to biti jedinstven stav Odbora da se skine stepen tajnosti sa tog dokumenta i mislim da je i premijer Krivokapić na tome insistirao”, kazao je Knežević.

Naglasio je da je premijeru Krivokapiću jasno predočio šta zakon predviđa u eventualnoj projekciji smjene direktora policije, ali mu je saopštio i politički stav DF-a.

“DF-u prihvatljivo je samo ono što nam je premijer i saopštio na sastanku 6. septembra sa liderima parlamentarne većine i na kojem su bili i neki od ministara, kod njega u Vladi, da ako smo došli do jasne analize da su odgovorni ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, da premijer uputi inicijativu za smjenu, i da se mi možemo o tome izjašnjavati. Sve drugo što ide u koncept “i vuci siti i ovce na broju” za mene i DF je neprihvatljivo i ja ću do kraja istrajati u tome, makar čekao da zakazem sjednicu Odbora 31. decembra u novogodišnjoj noći, jer očekujem da će makar taj dan članovi Odbora biti u državi”, istakao je Knežević.

Današnjoj sjednici nijesu prisustvovali potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čije je opravdanje Knežević i dobio, kao i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije