Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Ne dolazim u Crnu Goru dok je Katnić na čelu tužilaštva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je Adria televiziji da neće doći u Crnu Goru sve dok je Milivoje Katnić na čelu Specijalnog tužilaštva, uprkos tome što je Interpol odbio zahtjev da raspiše potjernicu za njim, a što je tražio upravo Katnić.

On je rekao da i posljednja dešavanja potvrđuju da u Crnoj Gori pravda postoji samo za Mila Đukanovića i njegove saradnike.

„Sigurno neću doći u Crnu Goru dok je Katnić na poziciji na kojoj je sada. Kao što ste vidjeli danas već je pušten (Dejan) Peruničić. To nema smisla. U Crnoj Gori postoji pravda samo za porodicu (Mila) Đukanović i njegovih bliskih saradnika.  Ljudi koji se brinu o mojoj sigurnosti u Velikoj Britaniji ne savjetuju mi, dok se taj mafijaški sistem bezbjedonosni u Crnoj Gori ne demontira, da ne dolazim, jer je jako opasno po moju bezbjednost“, kazao je Knežević.

On je ukazao i na činjenicu da nije prihvaćen zahtjev Katnića da se ponovo ispita odluka Interpola o ukidanju potjernice za njim.

„Ova odluka je jako bitna za mene, jer ovo je potvrda da Tužilaštvo Crne Gore ponovo nije imalo pravno utemeljenje i dokaze protiv mene i mojih kompanija, kao i da se radi o političko motivisanim postupcima pokrenutim sa ciljem da mi se protivpravno oduzme imovina od raznih kriminalnih klanova koji su povezani sa porodicom Đukanović.

Mišljenje Interpola kao ugledne međunarodne institucije sigurno će imati uticaja na ekstradicioni postupak koji se, po zahtjevu Tužilaštva Crne Gore ,vodi protiv mene u Velikoj Britaniji, kao arbitražni postupak koji smo pokrenuli pred arbitražnim sudom u Hagu, radi naknade štete koja se procjenjuje na ukupnu imovinu skoro na 700 miliona eura“, naveo je Knežević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije