Povežite se sa nama

Vijesti

KNEŽEVIĆ: Ne uspiju li pregovori, bojkot vladinih zakona

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratski front (DF) će u slučaju propasti pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta, bojkot svih vladinih zakona što uključuje i budžet, ali će tražiti i internacionalizaciju koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. To je Pobjedi saopštio jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević

Upitan zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je saopštio da je to, ako ne uspiju pregovori, jedino rješenje jer “imamo blokadu institucija i političkog sistema u državi”.

“Zbog nesagledivih posljedica koje bi mogao izazvati neuspjeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana. Izbori su uvijek posljednje rješenje i ne vidim ništa apokaliptično ukoliko dođe do njih, jer ako smo radili pošteno i kako treba, narod će nam dati podršku. Ako nijesmo, onda smo sami krivi i nikakva šteta ako više ne budem poslanik”, rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsjedničla mjesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je za Pobjedu da je trenutno stanje neodrživo navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.

“Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V.d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savjetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji. To je posljedica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom”, rekao je Medojević koji je pozvao na proteste.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
BMX
BMX
12.10.2021. 09:17

“Mandić i Knežević su crnogorska verzija Vojislava Šešelja. Glorifikovanje četništva (i Mandić i Šešelj su “vojvode”), oslanjanje na Rusiju, antizapadni stav, ekstremni agesivni nacionalizam i prijetnje političkim protivnicima. Veći problem od toga je da su to antisistemske stranke koje iako izlaze na izbore, zapravo nemaju svoje mjesto u parlamentarnoj demokratiji. One su negatori svega što je koncept građanskog društva, od negiranja ljudskih prava do shvatanja politike kao organizovanog nasilja. One mogu da budu dio parlamentarne većine samo ako nekom mimikrijom sebe prikažu neko vrijeme kao promijenjene, ali njihova promjena je suštinski nemoguća. I ta pseudo promjena radi dolaska na vlast je jako providna. Zato priče o njihovom ulasku u Vladu predstavljaju praznu tlapnju.”
Žarko Korać

RIR
RIR
12.10.2021. 11:02
Repliciraj  BMX

Odličan tekst dr Ž.Korac — pročitati Ž.Ivanovica /vijesti /
“ Vučićeva ili ekspertska !?”

mali crnogorac
mali crnogorac
12.10.2021. 09:43

ZAŠTO , bojkot zakona Vlade ,samozvani Pipune –zašto se bojite izbora kad ste tako jaki ,uspjesni i imate pomoć srbijanaca /i Rusa/
IZBORI su rjesenje –nije kriza Vlade nego
NESPOSOBNOST !

Sponzor

Najčitanije