Connect with us

Vijesti

KONFUZIJA U VLADI: Predložili Lučića, imenovali Pejovića

Published

on

Diplomirani inženjer šumarstva Srđan Pejović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, navedeno je u rješenju koje je usvojila Vlada Crne Gore.

On će na toj funkciji biti do imenovanja direktora ove uprave u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Pejović je na tom mjestu zamijenio Branka Jankovića zbog isteka vremena od šest mjeseci na koje je određen za vršioca dužnosti direktora ove uprave.

Međutim, u obrazloženju rješenja koje je Vlada usvojila navedeno je da je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović za tu poziciju predložio diplomiranog inženjera šumarstva, ali ne Srđana Pejovića, već Slavišu Lučića.

– Polazeći od citiranih zakonskih odredbi, a radi obezbjeđenja nesmetanog rada Uprave za šume i ostvarivanja funkcije te uprave, nužno je da Vlada Crne Gore odredi vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci. Cijeneći ovu okolnost ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predlaže da Vlada Crne Gore za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume odredi Slavišu Lučića, dipl. inženjera šumarstva. Naime, po ocjeni ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede riječ je o licu koje svojim obrazovanjem i radnim iskustvom može apsolutno da odgovori poslovima koje obavlja starješina organa uprave, odnosno da predstavlja, rukovodi i organizuje rad u Upravi za šume. Shodno tome je i članom 61 stav 3 Zakona o državnim službenicima i namještenicima propisano da će se za vršioca dužnosti odrediti državni službenik iz organa državne, odnosno službe ili pravnog lica iz člana 3 stav 2 ovog zakona u kojem se određuje vršilac dužnosti, ili lice van organa državne uprave, odnosno službe ili pravnog lica iz člana 3 stav 2 ovog zakona u kojem se određuje vršilac dužnosti, koji ispunjava uslove propisane za starješinu organa uprave, odnosno službe ili za radno mjesto visokog rukovodnog kadra za koje se određuje. Polazeći od toga, a imajući u vidu da Slaviša Lučić ispunjava uslove za starješinu Uprave za šume utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave za šume, predlažem da Vlada Crne Gore imenovanog odredi za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci – navedeno je u dokumentu.

U Vladi su dalje istakli da je Komisija za kadrovska i administrativna pitanja razmotrila ovaj prijedlog i nakon rasprave i dodatnih konsultacija, saglasno svojim ovlašćenjima donijela Rješenje o određivanju Srđana Pejovića, diplomiranog inženjera šumarstva, za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, do imenovanja direktora ove uprave u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije