Povežite se sa nama

Vijesti

KONJEVIĆ: Pregovori će rezultirati padom Vlade i izborima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Konjević je kazao da su i parlamentarna većina i premijer Zdravko Krivokapić priznali da je Vlada pala

Predsjednik i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević uvjeren je da će rezultat svih pregovora oko rekonstrukcije Vlade biti i formalna konstatacija njenog pada, pa samim tim i izlazak na nove izbore.

On je, u gostovanju na Televiziji Crne Gore, rekao da su i parlamentarna većina i premijer Zdravko Krivokapić priznali da je Vlada pala.

Danas, kaže Konjević, imamo formalni rezultat onog što je aktuelno od početka formiranja vlade, a to je “nestabilna vlada bez podrške u parlamentu”.

“Vlada traje deset mjeseci. U tih deset mjeseci barem je šest u različitim pregovorima. To ukazuje da Vlada nema stabilnost, stalno smo u pregovorima. I konstatujemo, ako nema dogovora ova će vlada nastaviti, a prije toga smo konstatovali da Vlada ne daje rezultate i da je moramo rekonstruisati”, saopštio je Konjević, kako prenosi Portal RTCG.

On je uvjeren da će rezultat svih dogovora biti i formalna konstatacija pada vlade, te izlazak na nove izbore.

Podsjetio je na nedavne žestoke rasprave između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta (DF), kada su Demokrate optuživale DF da se radi o posluzi Aleksandra Vučića u Crnoj Gori.

“Samo nakon mjesec i po dana imate tzv. istorijski sporazum Demokrata i DF-a, te potpuno nerazumijevanje Ure i sada novih partnera, Demokrata i DF-a. Teško da iz toga može izaći nešto što je povjerenje i stabilnost kako bi vlada dala određene rezultate”, kazao je Konjević.

Čini mu se, kaže, da bi za građane bilo najbolje da se ovakva vlada zamijeni nekom stabilnijom: “Suština je da se formira vlada koja će obezbijediti političku stabilnosti”.

Komentarišući Pandora papire, Konjević je rekao da jedino može biti sporno ako je neko počinio bilo koju inkriminisanu radnju.

“Tužilaštvo to treba da provjeri, i ono što je korisno da je negdje i predsjednik države Milo Đukanović iskazao spremnost da što je moguće prije bude na fonu onog što jesu interesovanja Tužilaštva u tom segmentu”, pojasnio je Konjević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije