Connect with us

Vijesti

Krivokapić: Ako sam ja problem smijenite me, ako hoćete izbore recite građanima

Published

on

Pitanje ulaska DF-a u Vladu treba da bude stvar dogovora parlamentarne većine, a nakon toga ću imati stav, kazao premijer

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je da u pregovorima o rekonstrukciji nije problem Vlada, niti njeni rezultati.

“Ovdje nije problem Vlada ni rezultati Vlade koje svi osporavaju. Problem je što neko namjerno i nenamjerno neće da rješava probleme, a glavni problem je Tužilaštvo”, kazao je Krivokapić novinarima nakon otvaranja Digitalnog Samita Zapadnog Balkana.

Dodao je da Vlada radi punim kapacitetom, programski djeluje i da pokušava da uradi sve što je do njih.

“Svi neka se bave sa onim što je njihova nadležnost. Ja kada dođem na ovakav skup vrlo se osjećam loše jer imamo toliku snagu i mogućnost, ali me umijemo da je iskoristimo”, rekao je premijer.

Očekuje da će lideri imati razumijevanja i dozvoliti da ova Vlada traje, dodao je.

“Ako sam ja problem vrlo jednostavno to riješite – ako vam to ne odgovara svrgnite premijera. Ako želite izbore recite to građanima”, kazao je on.

Upitan da li želi DF u Vladi Krivokapić kaže da je on premijer, a to pitanje treba da bude dogovor parlamentarne većine, a nakon toga će imati stav.

“Kao što sam rekao, 41 poslanik treba da se dogovori i kaže šta želi. Bio sam zadovoljan početkom pregovora, ali sam bio iznenađen stavovima pojedinih. U Crnoj Gori beznačajne stvari postaju važne, a važne se zanemaruju “, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije