Connect with us

Vijesti

KRIVOKAPIĆ: “Atak na imovinu krenuo formiranjem CPC”

Published

on

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je iznenađen da se nečijim ličnim stavom i gumicom mijenja status Cetinjskog manastira i poručio da država, koja treba da bude ozbiljna i uređena, mora da ispravi sve te greške. Atak na imovinu, kako je rekao predsjednik Vlade, krenuo je formiranjem Crnogorske pravoslavne crkve

“Neko je namjenski ili namerno uradio to i neki ljudi koji su to uradili nijesu danas živi, pa postupke ne možemo da vodimo protiv tih ličnosti, ali možemo da ispravimo nepravdu”, kazao je Krivokapić novinarima u Tirani.

Istakao je da nijedna odluka ne može biti protivustavna, potivzakonita i na štetu bilo koga.

“Vi znate da u istoriji Crne Gore postoje takozvane tapije, od Crnojevića pa na ovamo, koje govore o tome čije je vlasništvo Cetinjski manastir. Ne znam da li je odluka donešena, ali ona bi bila protiv zakonita, protivustavna i na neki način bi bila formalna odluka koja bi trebala još da nas dijeli. Nijedna odluka ne može biti protivustavna, potivzakonita i našetu bilo koga. Atak na imovinu je krenuo već formiranjem te takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, čiji je jedini cilj bio ne da uspostavi vjeru, nego da vrati imovinu kako bi ona bila korišćena ili od strane države ili te nevladine oganizacije”, rekao je Krivokapić.

Dodao je da su imovina ili pravo svojine najznačajnija odrednica našeg Ustava.

“Ovdje je neko napravio namjerno napravio jednu igru gdje je u jednom vremenskom periodu čak ono što je stajalo “državna svojina” izbrisao gumicom, a da ne govorim o drugim zloupotrebama gdje je 2005. jednom odlukom čitavu imovinu i državu i privatnu i koja je pripadala manastiru pripisao Prijestonici”, naveo je premijer.

“Dosta smo trpjeli nepravdu, a da bi pravda pobijedila mora da zaživi vladavina prava, a to se ne može desiti ako su zarobljene institucije pravosudnog sistema”, poručio je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije