Povežite se sa nama

Vijesti

KRIVOKAPIĆ I POPA: Prva tačka svake sjednice Vlade posvećena je evropskim integracijama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Spoljna politika Crne Gore stoprocentno je usklađena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, kazala je šefica Delegacije Evropske unije Oana Kristina Popa koja se sastala sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem i predala mu izvještaj Evropske komisije.

Naročito me raduje što je Evropska komisija konstatovala usklađenost naše vanjske politike sa stavovima Zajedničke vanjske i bezbjednosne politike Evropske unije, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

-Premijer je naglasio da je Vlada, na čijem je čelu, u potpunosti posvećena evropskim i evroatlantskim vrijednostima, što se očitava u činjenici da je, na svakoj sjednici Vlade, prva tačka posvećena upravo evropskim integracijama- ukazao je Krivokapić i dodao:

-Naročito me raduje što je Evropska komisija konstatovala usklađenost naše vanjske politike sa stavovima Zajedničke vanjske i bezbjednosne politike Evropske unije-kazao je Krivokapić.

On je istakao važnost sinhronizovanog djelovanja sve tri grane vlasti u Crnoj Gori, kako bi se što prije došlo do neophodnih reformi.

Popa je, kako navode, istakla da je Izvještaj o napretku važan instrument, odnosno set smjernica koji pomaže Crnoj Gori da prilagodi i usaglasi sopstveni sistem sa Evropskom unijom.

-Iako je Crna Gora napredovala u nekim poglavljima, najočitiji problemi su vidljivi u oblasti vladavine prava, odnosno Poglavlju 23. Ambasadorka je ponovila konstataciju da je spoljna politika zemlje stoprocentno usklađena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije. Podrška od preko 70 odsto građana članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji naše je i vaše zajedničko postignuće. Međutim, visoka podrška podrazumijeva i visoka očekivanja građana- kazala je Popa.

Krivokapić je istakao da će politiku Vlade u 2022. godini obilježiti tri razvojna programa, i to: ekonomsko-finansijski „Evropa sad!”, administrativno-pravni „Evropa ovdje!”, i investicioni „Crna Gora odmah!”, uz konstataciju da naša zemlja optimistično gleda i računa na novi Garantni fond za Zapadni Balkan.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije