Povežite se sa nama

Vijesti

KRIVOKAPIĆ PONOVO: Volio bih da Crna Gora bude kao Luksemburg u svakom pogledu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Luksemburga u Crnoj Gori, Filipom Donkelom.

Iskazujući zahvalnost za sve što je Veliko Vojvodstvo učinilo za Crnu Goru u proteklih petnaest godina, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, naročito u periodu pristupnih pregovora, premijer Krivokapić je istakao da Luksemburg za aktuelnu Vladu ostaje zemlja uzor u procesu EU integracija.

„Više puta sam, neskriveno isticao da bih volio da Crna Gora bude kao Luksemburg u svakom pogledu”, rekao je premijer Krivokapić.

Premijer je istakao da mnogobrojna crnogorska iseljenička zajednica u Luksemburgu predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između dvije zemlje.

„Pridajemo veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom u Luksemburgu i posvećeni smo održavanju tijesnih veza sa brojnim iseljeničkim grupama porijeklom iz Crne Gore. Sa velikim ponosom i zadovoljstvom gledamo na činjenicu da su crnogorski iseljenici u Luksemburgu dobro integrisani, posvećeni radu, te da predstavljaju koristan dio luksemburškog društva”, naglasio je predsjednik Vlade.

Premijer je ambasadora Donkela informisao o izuzetnim rezultatima koji su, u uslovima pandemije, ostvareni u toku protekle, ljetnje turističke sezone i izrazio zadovoljstvo što se posredstvom avio-kompanije Luxair, od 1. aprila ove godine, nesmetano odvija intenzivan avio-saobraćaj između Luksemburga i Crne Gore.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim premijeru Gzavijeu Betelu na razumijevanju i podršci koju je pružio u procesu uvođenja avio-linije na relaciji Luksemburg – Podgorica”, poručio je Krivokapić.

Predsjednik Vlade naznačio je da ispred dvije države stoji izuzetna prilika da se ekonomska saradnja intenzivira i ostvari veće prisustvo luksemburških investicija u Crnoj Gori, pogotovo u oblasti turizma, energetike i „zelene“ ekonomije.

„Za aktuelnu Vladu, obnovljivi izvori energije jesu primarni resursi koje želimo da iskoristimo. U tom pravcu, pripremamo nekoliko značajnih projekata. Planirano je da 2022. godina bude godina velikih investicija i računamo da sa poslovnom zajednicom iz Luksemburga možemo ostvariti ozbiljnu saradnju. Ovo se naročito odnosi na sjever Crne Gore, odakle je najveći broj naših građana koji žive u Vašoj državi”, rekao je Krivokapić.

Prenoseći pozdrave premijera Luksemburga koji se još jednom zahvalio premijeru Krivokapiću na nedavnoj, uspješnoj i prijatnoj posjeti Luksemburgu, ambasador Donkel iskazao je zadovoljstvo što između dvije zemlje postoji očigledno prijateljstvo i povjerenje.

„Nesumnjivo je da veliki broj Crnogoraca koji žive u Luksemburgu, za nas predstavljaju obavezu više da unaprijedimo privrednu saradnju između Luksemburga i Crne Gore”, poručio je ambasador Donkel.

Ambasador Luksemburga izrazio je razumijevanje za ekonomske izazove pred kojima se nalazi aktuelna Vlada, naglasivši da su diverzifikacija privrede i izbalansiran razvoj svih krajeva zemlje, uvijek prisutni ciljevi i luksemburške administracije, te da postoji prostor za razmjenu dragocjenih ekspertskih iskustava.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
20.10.2021. 15:50

Za sada si uspio da od Crne Gore napravis novu svjetsku Kolumbiu, po uzoru na tvoju obozavanu Srbiju i tvoju nezamjenljivu Srpsku okupatorsku crkvu, za cije interese si prodaov sve Crnogorce i Crnogorsku ekonomiju. E jpa odma da ti reknem premijeru, putem kojim si poveo Crnu Goru, zajedno sa srpskim patriotama koji su te izabrali i posadili vodite nas direktno i nepovratno u zlokobnu po cijelo covjecanstvo-Srbiju i to ste uradili vrlo efiikasno i nemilosrdno. I zamislite uspjeli ste. Pokazali ste nam nedavno trovanjem i gadjanjem gumenim metkovima Cetinjana, ubistvivom nedavnim ubistvom neduznog mladica Mijata Vujovica, danasnnjom pljackom u Kolumbijskom stilu poste u Niksicu i jos mnogo toga bih mogao nabrojati a sto je vrlo daleko od Luksemburga. Sigurnom rukom vodis gradjane Crne Gore u grob, jer oni ne vole srpski rob.

Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
20.10.2021. 22:06

Najzad je Zdravkiša otvorio dušu, istina djelimično, ali ne bi trebalo baš niko da mu zamjeri jer on i ne zna drugačije. Odvalio je da želi da Crna Gora bude kao Luksemburg u svakom pogledu, misleći prije svega u teritorijalnom.Time bi se Crna Gora svela na njegovu ,mjeru, a ostatak bi pripao srpskom svetu. Time bi potpuno ispunio vazalsko-podaničke obaveze prema SPC-u, kao oruđu velikosrpskog projekta. Teško da više iko ima iluzija da Zdravkiša ima drugačija strijemljenja, ili prevedeno na njegov jezik “stremljenja”.Biće to kad pomakne snagom vere Avalu, da se sa njenog vrha vidi “srpsko more”.Malo morgen, rekao bi onaj koji je sada u društvu uginulih crkenih velikodostojnika čije je ruke Zdravkiša prilježno ljubio, uoči pričešća istom kašičicom. Pitam se samo -a ukoji bi ih krug smjestio genijalni Dante Aligijeri?
Ranih sedamdesetih slušao sam RADIO LUKSEMBURG tada prijestolnicu modernih muzičkih trendova, pogotovo rock and roll-a. Još sam znao da je to neka mala državica, čiji predstavnici često pobjeđuju na takmičenjima za pjesmu Evrovizije. Tada sam bio stanovnik jedne velike države, koja je balkanskim usudom postajala sve manja i sve beznačajnija u svjetskom okvirima, najviše zahvaljujući onima kojima bi Zdravkiša da nas isporuči.E pa neće moći dok trajemo, a trajaćemo mnogo duže od njegove namjere.

Sponzor

Najčitanije