Povežite se sa nama

Vijesti

Laković: Peruničić nije mogao sam; Danilović: Samo premijer može to narediti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić nije mogao sam da prisluškuje glavnog specijalnig tužioca Milivoja Katnića, kazao je savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković, u emisiji “Naglas” na Televizija Crne Gore (TVCG)

Peruničić je prije tri dana pušten na slobodu nakon što je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušan zbog sumnje da je u vrijeme njegovog mandata prisluškivao glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Siguran sam da Peruničić nije jedini koji je umiješan u slučaj prisluškivanja. On sigurno sam nije sam postavljao urađaje, sam eksploatisao uređaje i nije pravio izvještaje i koristio ih. Nije jedina osoba koja je činila to krivično djelo”, kazao je Laković.

On je naveo da ne zna koja je uloga Peruničića u tom krivičnom djelu, već je to je posao tužilaštva da ocijeni.

“Ako nije jedina osoba, imam dilemu zašto nije zatražen pritvor, jer može doći do uticaja na svjedoke”, dodao je Laković.

On smatra da je slučaj prisluškivanja povezana sa smrću bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića.

“Moramo sačekati tužilavo da iznese svoj stav u odnosu na istragu koju rade”, dodao je Laković.

Član predsjedništva DPS i član Odbora za bezbjednost i odbranu Predrag Bošković, kazao je da ima više infomrmcija kao član Odbora, ali ih ne može iznositi zbog oznake tajnosti. Međutim, kazao je da će tužilaštvo ovih dana saopštiti više detalja o tom slučaju.

Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore, komentarišuči slučaj Peruničića, kazao je da samo jedan čovjek po zakonu je mogao da naredi nešto takvo, a to je predsjednik Vlade, kojem odgovara direktor ANB-a, a to je bio Duško Marković.

Kada je riječ u ukupnoj nacionalnoj bezbjednosti, Laković je kazao da je jedan događaj ne može ugroziti

“Stanje nacionalne bezbjednosti je stabilno. Službe bezbjednosti svakako da imaju bezbjednosne izazove, koji se tiču organizovanog kriminale, korupcije i slično, imamo odnos tužilaštva i policije i odnos dijela tužilaštva prema nekim predmetima koji se mogu staviti pod znak pitanja, ali sve to ne narušava bezbjednosi ambijent”, istakao je Laković.

On je istakao da se odluke ne donose “vertikalno” i u užem krugu ljudi.

“Danas imamo veći stepen demokratičnosti, svako ima pravo na svoj stav”, poručio je Laković.

Bošković je kazao da je da bi bezbjednosna situacija bila bolja i da bi službe bezbjednosti radile bolje kada bi postojala komunikacija direktora ANB-a i direktora Uprave policije.

“Ne bi se dešavalo da direktor ANB-a na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost glasa za izvještaj kojim se kritikuje direktor UP”, naglasio je Bošković.

On je kazao da optužbe na račun bivše vlasti su alibi pošto sadašnja vlast ne može da se izbori sa problemima koji su u njihovim rukama.

Takođe je naveo da Crna Gora ne bi mogla biti u NATO-u da je nije imala stabilnu bezbjednosnu situaciju.

On je rekao da je od obnove nezavisnosti reformisan bezbjednosni sektor, stekao povjerenja međunarodnih partnera , što je rezultiralo da Crna Gora postane članica NATO-a 2017.

Odgovarajući Boškoviću, Danilović je kazao da je 14 mjeseci malo u odnosu na 30 godina koliko je DPS bio na vlasti.

“Hoće da nas natjeraju da zaboravimo, ne na ono što je bilo prije 5, 10 ili 15 godina, nego ono što se desilo prošle godine”, poručio je Danilović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije