Connect with us

Vijesti

Lekić: Nije isključeno da ću inicirati sastanak parlamentarne većine, ili rekonstrukcija ili nova vlada, treće nema

Published

on

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je za TV Adriu da je sastanak predstavnika vlasti prijeko potreban i da je najmanje važno da li će premijer Zdravko Krivokapić biti na njemu ili neće.

“Nužan je sastanak parlamentarne većine da svi kažu šta misle, da čujemo te crvene linije i van medijskih produciranja. Tolika je inflacija izjava, a nemamo jasnu situaciju, i moramo vidjeti da li imamo 41 za nastavak ili nemamo. Ko tu ostaje, ko izlazi.  Ja nisam inicirao sastanak, ali nije isključeno da ću ga inicirati.”

Ogromna većina u vladajućoj koaliciji se izjasnila da su promjene nužne, stoga taj proces ne treba sputavati-

“Mi smo kao stranka prihvatili sporazum između Demokrata i DFa. Mi smo prihvatili da su promjene nužne. Dvije su varijante, ili rekonstrtukcija ili nova vlada, obe su legitimne. Ono što jako aktuelizuje i dramatizuje je da je taj proces prihvatila i Vlada i od premijer, i krenulo se sa jednim jako ambicioznim tempom.”

Lekić je istakao da ukoliko se zaustave ovi procesi, to znači da u Vladi postoje ucjenjivački problemi. U prilog tome, Lekić podsjeća premijerovu namjeru da smijeni ministra unutrašnjih poslova, a i volju vicepremijera da će srušiti Vladu ukoliko se to desi.

1 Comment

1 Komentar

  1. Dule

    27.10.2021. at 17:47

    Ćaki, ima i treće – izbori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije