Connect with us

Vijesti

MEDOJEVIĆ: Međunarodni faktor da omogući dijalog vlasti i opozicije za pripremu fer izbora

Published

on

Određena istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se situacija ne bi bitno promijenila, a onda bi novi izbori bili gubljenje energije – istakla je Božena Jelušić

Jedino rješenje za izlazak iz aktuelne političke krize je uključivanje međunarodnog faktora koji bi se u ovom trenutku pojavio kao medijator i omogućio dijalog svih parlamentarnih partija, i vlasti i opozicije, za pripremu vanrednih parlamentarnih izbora – ocijenio je u izjavi za Pobjedu jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Mjesto za dogovor, kako je kazao, je parlament, a kako postoji ogromno nepovjerenje između vlasti i opozicije, smatra on, neophodno je angažovanje Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država koje će posredovati da bi došlo do dogovora.

– I tu postoji dosta pitanja – od biračkih spiskova, odlaganja izbora u nekim opštinama da bi se možda sljedeće godine u istom terminu organizovali i vanredni parlamentarni i predsjednički i svi lokalni izbori. Moramo donijeti još neke odluke koje bi bile u interesu svih da bi ti izbori bili fer i tako dati građanima mogućnost da riješe ovu krizu – istakao je Medojević.

DF, kako je rekao, je jedini koji se ponaša demokratski i racionalno u situaciji u kojoj premijer Zdravko Krivokapić ne želi da podnese ostavku iako njegova Vlada nema povjerenje.

– On to neće da radi zato što je pod pritiskom ljudi koji su ga tu postavili. Mi nećemo glasati ni za jedan zakon Vlade, ni za budžet, i to će dovesti do pitanja da se mora politički riješiti čitava kriza, a ona se može riješiti samo izborima – kazao je Medojević.

Vanredni parlamentarni izbori su rješenje, naglasio je, zato što Ura nije htjela pošten dogovor.

– Nije problem – ako nećete pošten dogovor, onda idemo na izbore. A sad Ura neće na izbore, jer zna da će proći katastrofalno i zbog toga treba da se uključi međunarodni faktor, jer ni oni nijesu neosjetljivi na njihove impulse – smatra on.

Razumljivo mu je, kazao je, i da Ura ne želi izbore, jer je njima „lepo ovako“ da sa pet odsto glasova vladaju zemljom.

– Zašto bi oni htjeli promjene, njima je odlično, ali nama nije dobro i Crnoj Gori nije dobro i nagomilali su se problemi koji se ne rješavaju – naveo je Medojević.

Poslanica Ure Božena Jelušić kazala je kratko za Pobjedu da izbori, iako jesu jedna od opcija rješenja, ne bi promijenili aktuelno stanje.

– Određena istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se situacija ne bi bitno promijenila, a onda bi novi izbori bili gubljenje energije – istakla je Jelušić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije