Povežite se sa nama

Vijesti

MILATOVIĆ: Od maja smanjen broj nezaposlenih za oko 2,5 hiljade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Broj nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) se od maja do septembra ove godine smanjio oko 2,5 hiljade, što je rezultat oporavka turizma i ekonomske aktivnosti u zemlji, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović

On je na Twitteru objavio grafik koji, kako je objasnio, pokazuje broj nezaposlenih na Zavodu po mjesecima od januara prošle do septembra ove godine.

Mlatović je kazao da se vidno izdvajaju četiri dijela.

“Prvi je dolazak pandemije i uvodjenje lockdown-a, koje je u aprilu i maju prošle godine dovelo do povećanja broja nezaposlenih za skoro sedam hiljada”, napisao je Milatović.

Prema njegovim riječima, drugi dio koji se izdvaja je kraj katastrofalne ljetnje sezone u prošloj godini, kada je veliki broj preduzeća odlučio da otpusti jedan broj radnika koje bi inače ranije zapošljavao u toku cijele godine i kada je u oktobru i novembru porastao broj nezaposlenih za skoro četiri hiljade.

Time je od početka pandemije do kraja prošle godine broj nezaposlenih na ZZZ porastao za ukupno skoro 12 hiljada.

“Naredni skok se desio u februaru i martu ove godine, kada je nova Vlada u okviru paketa podrške inicirala dodatnu novčanu podršku za nezaposlene koji su registrovani na Zavodu. Ova mjera podrške motivisala je jedan broj ljudi koji su do tada bili u sivoj zoni, i ostalih, da se prijave na Zavod, čime je u februaru i martu broj nezaposlenih na ZZZ porastao za osam hiljada”, rekao je Milatović.

On je poručio da je najvažnije da od maja ove godine broj nezaposlenih na Zavodu u kontinuitetu pada, svakog mjeseca.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije