Povežite se sa nama

Vijesti

Miljanić: SDT pokušalo nešto da prikrije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Zašto Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije dozvolilo da nadležno tužilaštvo i policija završe uviđaj u slučaju bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića do kraja, i onda na osnovu izvještaja procijeni da li je taj slučaj u nadležnosti SDT-a ili nekog drugog tužilastva, pita državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Miljanić.

On dodaje, da ovako, imajući u vidu sudbinu brojnih afera, ostavlja sumnju da je preuzelo uviđaj sa namjerom da nešto prikrije.

Miljanić je to kazao za Portal RTCG reagujući na izjave glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, o slučaju bivšeg funkcionera ANB Luke Bulatovića.

“Ovdje nije pitanje znanja ili neznanja, nego pitanje povjerenja ili nepovjerenja u državne organe. Zašto Specijalno državno tužilaštvo nije dozvolilo da nadležno tužilaštvo i policija završe uviđaj do kraja i onda na osnovu izvještaja procijeni da li je taj slučaj u nadležnosti SDT-a ili nekog drugog tužilastva. Jer, ovako imajući u vidu sudbinu afere Telekom, Kamp Zlatica, Limenka i brojne druge, ostavlja sumnju da je preuzeo sam uviđaj sa namjerom da nešto prikrije”, rekao je Miljanić.

Podsjećamo, Katnić je na današnjoj konferenciji za novinare napomenuo da je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Miljanić počinio podstrekavanje na vršenje krivičnog djela odavanje službene tajne time što je izjavio da javnost mora da zna čije živote je mogao da spasi Bulatović. Objasnio je da državni organi treba da djeluju jedinstveno.

“Ovaj gospodin Miljanić očigledno ne poznaje proceduru, ne poštuje ovu saradnju, da svaki organ radi svoj posao. On je rekao da građane treba da obavijestim o tome. To bi u objektivnom smislu predstavljalo podstrekavanje mene na odavanje službene tajne, međutim, pošto ja cijenim da on ovo ne zna, nećemo ništa preduzimati. Sve ostalo je u domenu nepristojnosti”, kazao je Katnić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije