Connect with us

Vijesti

MINISTARSTVO: Pokušaj DPS-a da manipuliše javnim mnjenjem

Published

on

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture u sporta reagujući na izjavu DPS-a povodom smjene direktora Filmskog centra Crne Gore Sehada Čekića su poručili da je svakom dobronamjernom i razumnom građaninu Crne Gore jasno da DPS iz svojih, kako naglašavaju, “izlizanih kleptomanskih cipela kojima je nemilosrdno gazio Crnu Goru već tri decenije, pokušava krijući se uvijen u svoje patriotske oblande da se po ko zna koji put isprsi u odbranu tzv. istine, kreirane od strane lažnog Gospodara.”

“Da je istina uvijek prva žrtva Gospodara laži mogli smo se uvjeriti i u saopštenju samozvane Komisije za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora DPS Crne Gore u kome se navodi da je prethodni direktor Filmskog Centra Čekić razriješen dužnosti zbog pripadnosti drugoj naciji i vjeri. To je još jedan pokušaj manipulacije javnim mnjenjem i opasan način destrukcije novog Sistema vrijednosti koji se stvara u Crnoj Gori poslije izbora koji su promijenili višedecenijske tokove nekulture i moralnog posrnuća”, kažu u resoru na čijem čelu je Vesna Bratić.

Poslije isteka mandata, tvrde u MPNKS, Čekić je shodno zakonskim procedurama napustio mjesto direktora Filmskog Centra Crne Gore.

“MPNKS koristi ovu priliku da se zahvali gospodinu Čekiću na njegovom dosadašnjem radu, s nadom da će i dalje ostati aktivan u kulturnom životu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Očekuju da će imenovanjem Aleksandre Božović MPNKS dobiti pouzdanog i kvalitetnog rukovodica, koji će se uspješno nositi sa novim izazovima i ispuniti očekivanja u dijelu koji se odnosi na dalju kulturnu integraciju Crne Gore u moderne evropske tokove.

“‘Ima istina koje nisu za sve ljude, niti za sva vremena’. Nadamo se da, konačno, nakon trideset godina, dolazi vrijeme kada će istina imati svoju snagu i vrijednost i da će građani Crne Gore imati mudrost da prepoznaju onoga koji je govori i koji u skladu sa njom i djeluje”, zaključuje se u saopštenju

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije