Connect with us

Vijesti

‘MOJA ŽELJA JE DA ODEM U SNU, TO JE NAJLJEPŠA SMRT!’: Ćiro u borbi sa zloćudnom bolesti

Published

on

Najpopularniji hrvatski strateg, trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević ponovno se bori s karcinomom prostate u 87. godini. Najtrofejniji hrvatski trener već se susrio s ovom zloćudnom bolesti.

Prije 17 godina podvrgnuo se operaciji zbog raka prostate, samo godinu dana kasnije dijagnosticiran mu je melanom u početnoj fazi te je i taj problem ubrzo riješen, a prije svega tri mjeseca suočio se s još jednom borbom s karcinomom, koji je nažalost, metastazirao.

Otkrio je kako je tu vijest doznao na redovnom pregledu i kontroli krvi.

Prepustio se ljekarima

Ponovno je njegov život bio u rukama liječnika, koje je Ćiro posebno pohvalio u velikom razgovoru s Glorijom:

“Kad mi je liječnica priopćila da sumnja na karcinom, osjećao sam se kao da mi je rekla da sam osuđen na smrt, ali stoički sam to podnio. Kasnije su pretrage pokazale da je karcinom na istom mjestu kao i prije 17 godina, ali se malo proširio. Prepustio sam se liječnicima, a vjerujte mi, nitko od Ćire Blaževića ne zna da su hrvatski liječnici, isto kao i nogometaši, najnadareniji na svijetu”, priča Ćiro.

 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Otkrio je i koja je njegova želja:

“Ja sam vam malo drugačiji od ostalih ljudi, pa tako na rečenicu: ‘Ćiro imaš rak, osuđen si na smrt’, ja uzvratim: ‘Jesam vraga! Sredit ću i taj rak!’. Moja želja je da diskretno odletim, bez pompe. Pozdravim se sa svima koji su mi omogućili da mi život bude pozitivan. Volio bi da se to dogodi u snu, to je najljepša smrt! Da se ne patim, s obzirom na to da mije prag tolerancije na bol vrlo niska!”, otkrio je legendarni trener.

Ćiro je s prostatom prvi put imao problema 2002. godine kada je saznao za svoju bolest. Nakon toga je uslijedila teška operacija:

“Prostata je toliko mala, a ipak toliko važna za svakog muškarca da je suludo odstraniti ju ako nije nužno. Da mogu vratiti vrijeme, ne bih išao na operaciju nego na zračenje”, zaključio je.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije