Povežite se sa nama

Vijesti

NA POZIV PREMIJERKE ANE BRNABIĆ: Krivokapić uskoro u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Načelno je dogovoreno da posjeta bude 2. i 3. novembra, saopšteno je Televiziji Vijesti iz kabineta premijera

Premijer Zdravko Krivokapić za desetak dana ide u prvu zvaničnu posjetu Srbiji, saznaje Televizija Vijesti.

Srpska premijerka Ana Brnabić uputila je poziv Krivokapiću da posjeti Srbiju i on ga je prihvatio, a načelno je dogovoreno da posjeta bude 2. i 3. novembra, saopšteno je televiziji iz premijerovog kabineta.

Kažu da će posjeta biti realizovana u duhu dobrosusjedskih odnosa, sa ciljem intenziviranja saradnje između dvije zemlje, koja će dati zamajac boljim i sadžajnijim odnosima, koji nesumnjivo priliče Crnoj Gori i Srbiji, naročito u kontekstu naših istorijskih veza i zajedničke evropske budućnosti.

Krivokapić se već jednom kratko sreo sa Brnabić kada je ona u Podgoricu donijela srpsku donaciju vakcina protiv koronavirusa.

Agenda posjete Krivokapića još nije usaglašena, pa se ne zna da li će se on sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim je u posljednjih godinu dana u nekoliko navrata ratovao izjavama preko medija. S druge strane, Krivokapić se i sam često nalazio na meti srpskih tabloida zbog odbijanja da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu ali i zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu. Takođe, njegove kćerke i sin tvrdili su da su imali brojne probleme u Beogradu zbog toga.

S druge strane, Krivokapić je u svojim izjavama često poručivao i da želi najbolje odnose sa Srbijom ali da neće nigdje ići nepozvan i da će biti radostan ako dobije poziv da dođe u Beograd.

Jedna od tema koja će se sigurno otvoriti tokom posjete je i pitanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori pošto je prethodna Vlada protjerala Vladimira Božovića zbog izjave o Podgoričkoj skupštini, a Krivokapićeva Vlada nije povukla tu odluku, dok Srbija i dalje ne želi da pošalje novog ambasadora, nego insistira da to ostane Božović.

Crnogorski premijeri u prosjeku na četiri godine idu u posjetu Beogradu, prethodno je tamo bio Duško Marković 2017. a Milo Đukanović 2013.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije