Povežite se sa nama

Vijesti

NA SASTANKU SA CRNOGORSKOM DIJASPOROM U NJUJORKU, ABAZOVIĆ OSTAO BEZ RIJEČI: Rastoder: Uzdignite se ako imate petlju, oborite četničku vladu!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na sastanku koji je upriličen u Konzulatu Crne Gore u Njujorku, crnogorska delegacija na čelu sa potpredsjednikom vlade Dritanom Abazovićem, ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i savjetnikom potpredsjednika Vlade Filipom Adžićem, sastala se u petak sa predstavnicima naše dijaspore. Među legalnim udruženjima koja djeluju u USA, svog predstavnika na sastanku imao je Bošnjački savez Crne Gore na čelu sa predsjednikom Esadom Rastoderom.

Nakon kraćeg obraćanja potpredsjednika vlade Abazovića, za riječ se javio Rastoder i prisutne ostavio bez daha.

On je delegaciji Crne Gore argumentovano ukzao na sva nepočinstva i nesposobnost Vlade:

-Vi gospodo ste poslije pobjede od prošle godine, odlukom da uđete u koaliciju sa pročetničkom vladom DF, unijeli nemir u svaku kuću građana Crne Gore. Vi gospodo ste izdali Crnu Goru! Vi gospodo ćete ostati najviši nesrećnici i izdajnici u istoriji Crne Gore!

Vi ste sluge velikosrpskog sveta i projekta! Vi gospodo ste upotrijebili najbrutalniju silu policijsku nad Prijestonicom Crne Gore, vi ste jurišali na goloruki narod Cetinja, vi ste napadali na žene. Takva brutalnost nije zabelježenja u istoriji Crne Gore.

Vi ste prepisali imovinu Crnogorske pravoslavne crkve srpskoj crkvi, vi ste gospodo ćebadima zamotavali popove na Cetinju i obrukali nas širom svijeta. Vi nesrećnici podržavate crkvenu vladu koju ste sastavili u crkvi sa Amfilohijem, vi nesrećnici ste sa DF-om, a sa njima neće niko.

Uzdignite se ako imate petlju, oborite četničku vladu! Ako ne smijete i nemate hrabrosti trijezni da oborite vladu, onda se napite pa u pijanom stanju oborite vladu apostola i eksperata”, nadahuto je govorio Rastoder.

Bilo je tu, navodi naš izvor, još dosta polemike i argumentovanog izlaganja Rastodera u vezi sa državljanstvom i prebivalištem, sa diskriminacijom građana,  pogotovo Bošnjaka u Crnoj Gori:

“Mi nećemo sa vama sa sarađujemo. Napisali smo vam naše zahtjeve. Ukoliko ste spremni da ispunite bar pola,  onda ćemo i početi saradnju, ali samo u slučaju da oborite ovu marionetsku vladu u Podgorici”,  poručio je predsjednik BSCG u NY, Esad Rastoder.

“Ova koalicija Crno na Bijelo je prepadnuta, boji se i od DF-a i od DPS-a i to je fakat. Probaće dobiti na vremenu zbog njihovog rejtinga”, nastavio je Rastoder.

“Dalja situacija će zavisiti od stava Vašingtona o trenutnoj vladi i situaciji u regionu. Nama ostaje samo da se čuda dese u URA-i Lično ne vjerujem da oni mogu iskoračiti i oboriti vladu apostola”, zaključio je predsjednik Bošnjačkog saveza Esad Rastoder.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
6 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
GRAĐANSKI
GRAĐANSKI
24.10.2021. 04:51

SVE MU ĆETALO!

Nikšić uz Cetin
Nikšić uz Cetin
24.10.2021. 08:03

Bravo g-dine Rastoder! Sve ti zdravo i veselo bilo! ?????????

malicrnogorac
malicrnogorac
24.10.2021. 10:22

SVAKA ČAST DIJASPORO !
Rastoder ih otrijeznio ,OVE
sto su nam donijeli slobodu…

flamantes
flamantes
24.10.2021. 13:11

Kako su ga dočekali Dritangi još zuji u ušima, bravo Rastoderu

Farfalla
Farfalla
25.10.2021. 08:28

Budni su oni i sve će istrpjeti zarad fotelja i novca…..ostalo je istorija.
Bravo za gospodina Rastodera, jer mnogi koji imaju priliku da kažu – ćute.

Anonim
Anonim
26.10.2021. 18:50

Poštovanje gospodine Rastoder. Osvjetlaste nam obraz.

Sponzor

Najčitanije