Povežite se sa nama

Vijesti

NIKOLIĆ: Krivokapić da objasni drastičan rast prihoda i profita njegovih apoteka, pa da postavlja pitanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tačno mjesec dana od kada su pokušali da zapale Crnu Goru, izmišljajući molotovljev koktel kako bi imali alibi za hemijski rat protiv sopstvenih građana, grupa političkih marginalaca na državnim jaslama pokušava da besmislenim saopštenjima skrene pažnju javnosti sa sopstvene odgovornosti, saopštio je portparol i poslanik DPS-a, Miloš Nikolić.

Kako je naveo, ipak se građanima Crne Gore ne može manipulisati ispraznim frazama koje nemaju utemeljenje u dokazima i činjenicama pa je fabrikovanim aferama nemoguće sakriti preko 800 ispaljenih bojnih otrova i gumenih metaka koji su ispaljeni pod komandom premijera 5. septembra na Cetinju na goloruke građane koji su koristili svoje Ustavom garantovano pravo.

Za tu prekomjernu upotrebu sile premijer i članovi Vlade će odgovarati pred nadležnim organima, a do tada neka premijer javnosti odgovori na sljedeća pitanja, navodi Nikolić.

On je Krivokapića pitao da pojasni njegovog lanca apoteka “Holos” koje krijete od momenta kad ste postali predsjednik Vlade.

– Objasnite drastičan rast poslovanja Vaših apoteka, koje su po zvaničnom završnom računu prošle godine ostvarile ukupni prihod od 56% viši nego godinu ranije kada nijeste bili premijer. Objasnite podatak, takođe iz završnog računa Vaše firme, po kojem je 2020. godine ostvareni neto prihod veći za čak 76% u odnosu na godinu ranije kada nijeste bili premijer. Objasnite zašto ste upravljačku strukturu Instituta za ljekove i medicinska sredstva uprepodobili biznisu Vaše porodice. Objasnite kako ste prekršili ugovor za stan koji ste dobili od Univerziteta i godinama ga izdavali, a nijeste ni prijavljivali te prihode iako ste na to bili obavezni. Takođe premijeru, objasnite i odgovorite na optužbe sadašnjih i doskorašnjih poslanika parlamentarne većine, čiju podršku uživate i zahvaljući kojima ste još uvijek na funkciji, da ste švercer cigareta – naveo je Nikolić.

On ističe da bi Krivokapić prvo trebao da odgovori na ta pitanja i riješi afere “koje se tiču njegovih firmi i sumnjivog poslovanja” kako bi dobio legitimitet da postavlja pitanja o bilo čijem drugom poslovanju i radu.

– I na kraju, gospodine Krivokapiću, sramno je pred crnogorskom javnošću upirati prstom u drugog a bestidno prećutkivati brojna pitanja i afere koje se prožimaju i koje Vas prate od dana kada ste se pojavili na političkoj sceni. Vi ste premijer, koji je progutao i ćutke prihvatio sve uvrede i poniženja od strane predstavnika DF, a sa kojima je sada zarad još malo svoje mizerne vladavine spreman pihvatiti da mu čine i Vladu. Sve to može samo beskrupulozan i nemoralan, a ne vjerujući i čestit čovjek za kakvog ste se nekada prodavali – poručio je portparol Demokratske partije socijalista.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije