Povežite se sa nama

Vijesti

Nosilac liste je Dragan Hajduković: Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora učestvuje na izborima na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na predstojećim lokalnim izborima na Cetinju 5. decembra će učestvovati neformalna grupa građana sa izbornom listom „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“ čiji je nosilac Dr Dragan Hajdković.

Kako je kazao Hajduković, lista je već dobila potreban broj potpisa podrške građana i time obezbijedila osnovni uslov za učešće na izborima.

-Cilj je da do kraja ove decenije, po kvalitetu života građana, Cetinje postane ubjedljivo najbolja opština u Crnoj Gori i jedan od najboljih, najpoznatijih i najpoštovanijih regiona Evrope i svijeta- navodi Hajduković.

Dodaje da je njihova vizija ekonomskog i društvenog preporoda opštine Cetinje da se projekat “Ekološka država”, koji ni poslije tri decenije još nije započet, pokrene i ostvari u malom, na teritoriji opštine Cetinje.

-Vjerujemo da će takav ispjeh Cetinja biti dovoljan da nam se pridruži čitava Crna Gora, da zajednički stvorimo izuzetno kvalitetnu državu kojoj se svijet divi i koju vole i kojom se ponose svi njeni građani. Projekat „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“ je realno ostvarljiv zato što u Evropi i svijetu postoje moćne snage koje ozbiljnim, vizionarskim i kreativnim radom, možemo pridobiti za naše saveznike. To su snage od nekoliko stotina miliona građana svijeta koji se bore za opstanak čovječanstva, opstanak koji je ugrožen zastrašujućim rastom zagađenja vode, zemlje hrane i vazduha i galopirajućim klimatskim promjenama pokrenutim bezumljem naše „civilizacije“- kazao je Hajduković.

Dodaje das se u najumnijim i najhumanijim snagama čovječanstva se nalaze mnogi veliki naučnici i vrhuski stručnjaci iz raznih oblasti, mnoge slavne ličnosti (pjevači, glumci sportisti…), brojni donatori (donacije na svjetskom nivou su blizu sume od 1000 milijardi dolara godišnje) kao i ekološki i društveno odgovorni investitori koji, kako kaže, bez obzira što čine mali dio ukupng svjetskog kapitala, raspolažu sa nekoliko desetina hiljada milijardi dolara.

-Ove snage su naš prirodni saveznik koji može da nam obezbijedi potrebno znanje, donacije, društveno odgovorni kapital i veliki svjetski publicitet. Bez ovih snaga brzo ostvarenje projekta ne bi bilo moguće. Očekujemo dobar izborni rezultat i sigurno prisustvo naših odbornika u novoj Skupštini Prijestonice Cetinje. Realno je moguće da naši budući odbornici budu nezaobilazna snaga u formiranju nove vladajuće koalicije. Spremni smo za tu mogućnost i imamo precizan program aktivnosti i u opštini Cetinje i u obezbjeđivanju snažne podrške iz Evrope i svijeta, podrške koja je olakšana humanom i vizionarskom snagom našeg razvojnog projekta opštine Cetinje- istakao je Hajduković.

On je pojasnio suštinu korišćenje imena „Knjaževina Stara Crna Gora“ koje treba da usvoji nova opštinska vlast.

-Novo ime opštine ne znači bilo kakvu promjenu sadašnjeg statusa opštine; ustavni i pravni status opštine ostaje nepromijenjen, što znači da se odluka o imenu može donijeti na opštinskom nivou. Novo ime samo odslikava našu mitsku (ali itekako realnu) prošlost i predstavlja osnovu za budući naziv „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“. Naziv „Ekolška Knjaževina Stara Crna Gora“ je omogućen vjekovnom epskom borbom i stoičkim stradanjem naših predaka. To je poetičan spoj mitske prošlosti i vizije budućnosti (može se reći prošlost u služi budućnosti) i daleko najbolja osnova za itekako potreban planetarni publicitet i stvaranje svjetske prepoznatljivosti i imidža. To ime je idealan spoj naše istorije i tradicije i najbolja osnova za poetičan svjetski imidž, prepoznatljivosti i marketing- navodi Hajduković.

On smatra da je Cetinje od 1990 do danas doživjelo stravičan pad.

-Uprkos spoju mitske istorije, prelijepe prirode i izvanrednih razvojnih mogucnosti, Stara Crna Gora i Cetinje (ponos i simbol Crne Gore) su poniženi, osiromašeni, zapušteni… Cetinje više ne može i nema šta da čeka. Poslednji je trenutak da se uspravimo, preuzmemo našu sudbinu u naše ruke i krenemo putem ekonomskog i društvenog preporoda za naše dobro i za dobro čitave Crne Gore- kaže Hajduković uz poruku da ako je suditi po minulim vjekovima, pobjeda je sudbina Stare Crne Gore.

-Izlazimo na izbore sa ubjeđenjem da je „Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora“ osnova naše pobjede, a to znači osnova ekonomskog i društvenog preporoda Cetinja- zaključio je.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije