Povežite se sa nama

Vijesti

NVO “KARAĐORĐE” MINISTRU RADULOVIĆU: Vratite ambasadora Božovića i dokažite da niste Milov i Roćenov poslušnik!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz NVO “Karađorđe” iz Herceg Novog uputili su zvanično pismo ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću u kojem od njega traže da vrati ambasadora Srbije Vladimira Božovića na tu poziciju i tako opovrgne tvrdnje da je Milov i Roćenov poslušnik.

Njihovo pismo prenosimo u cjelini:

Poštovani ministre Raduloviću,

Pišemo Vam jer očekujemo da bi i Vi trebali podići svoj glas sa visoke pozicije koju obavljate i onako diplomatski, razumno i odmjerno, ako ne već srcem oslonjenim na istoriju i genetiku koju vezuju i obavezuju, dati svoj doprinos povratku Njegove ekselencvije Ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića.

Znamo dobro i Vi i mi koji je povod bio za njegovo izgnanstvo, da nije to bilo pogrešno izrečena riječ ili pogrešan stav.Jedino što je pogrešno u svoj ovoj priči je san o montenegrinskom zidu prema samoj suštini onoga što je u Crnu Goru rodilo i iznjedrilo na ovaj Svijet. Nikada nijedna kuća nije bila dom ako se o njoj nisu starali ukućani, nema doma ako rod u njega ne dolazi. Tamo gdje se tuđinci, prolaznici i od svog interesa namjernici bahate i odlučuju šta će u kuhinji da se kuva, zove se krčma. Vidjeli smo to mnogo puta, vidjelo se to kroz gusti dim Belvederskih istrošenih guma.

Pišemo Vam dok slušamo zvona kako zvone. Zvone raspjevano, na radost i sabiranje, u tom zvuku ima svega što dušu čini ispunjenom.Baš tako se osjećamo svi mi koji smo nacionalno i vjerski Srbi.Zvone ona i zvoniće, od Berana do Herceg Novog, kako danas, tako dovijeka. U to ime od Vas očekujemo odlučan stav koji nam treba, ni više ni manje nego bilo kome drugome u ovoj zemlji, ovoj državi, da vrati osjećaj poštovanja i dovede pod krov doma kome pripadamo. Sve drugo ne može donijeti nimalo dobra.

Vi gospodine Raduloviću, prvenstveno kao čovjek i intelektualac to možete, trebate i morate učiniti. Nije to pitanje ličnog stava, to je pitanje nacionalne časti. Zato donesite Odluku o njegovom povratku i tako opovrgnite sve glasnije tvrdnje da ste Milov i Roćenov čovjek i da on njih to ne smijete da uradite. Evo Ministre šanse da dokažete kome pripadate, narodu koji Vam ovo piše i traži ili onih koji su to naredili i donijeli.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije