Povežite se sa nama

Vijesti

NVO MONTENEGRO INTERNATIONAL: Podrška današnjem protestu ispred Vlade

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Upravni odbor nevladine organizacije Montenegro International poslao je apel podrške i sa svim svojim članovima i simpatizerima staje uz protest koji će će biti održan danas u 18 sati ispred zgrade Vlade, povodom upisivanja Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

Podršku upućuju suočeni sa, kako su rekli, sve dubljim bezdanom u koji nas uvlači skupina stranih plaćenika, izdajnika i nesposobnih vlastodržaca oličena u vladi Crne Gore i potpomognuta klerofašističkim ogrankom Crkve Srbije.

–  Policijsku represiju kojoj su bili izloženi građani Crne Gore kada su 5. septembra golim životima branili svetost trona Svetog Petra Cetinjskoga, a koju vicepremijer (Dritan) Abazović želi revitalizovati populističkim i malicioznim izjavama ovoga puta nećete moći sakriti kako od očiju domaće, tako i od inostrane javnosti – poručili su iz NVO Montenegro International.

U ovoj nevladinoj organizaciji, kako su istakli, posjeduju blizu hiljadu fotografija i nekoliko desetina video snimaka na kojima je, kako su kazali, sačuvana surova i jeziva istina stradanja nevinih građana od zloglasnih policijskih odreda koji su šok bombama, gumenim mecima, suzavcima i bojnim otrovima povrijeđivali i gušili jednako i djecu i starce i okupljenu omladinu.

– U ime naših suza, krvi, rana i obespravljenosti da kao svoji na svome volimo i branimo svoju jedinu državu od agresivnog nasrtaja plaćeničke i izdajničke vlade i klerofašističkog otimanja crnogorskih sakralnih i kuturno-istorijskih spomenika Montenengro Internationl glasno poručuje: „No pasaran”. Crna  Gora će ostati bastion multikulturalnosti i multinacionalnosti uprkos svim sprskim, ruskim i drugim nastrajima na njen suverenitet, proevropski i demokratski put koji je odavno trasirala – zaključili su iz ove NVO.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije