Connect with us

Vijesti

OBRAČUN KLANOVA: Pritvorenika polili vrelim uljem, pa sebe povrijedili

Published

on

Pritvorenik N. B. (19) iz Nikšića povrijeđen je kada su ga vrelim uljem polila dvojica pritvorenika iz susjedne sobe Istražnog zatvora, saznaje Pobjeda.

Kako nam je nezvanično saopšteno, njega su napali D. T. i V. D. koji se tretiraju kao osobe bliske kavačkom klanu. Policija je obaviještena o ovom događaju i utvrđuje motiv napada.

Prilikom napada na N. B. povrijeđen je i njegov cimer. Napadači su izmješteni u ćeliju zbog čega su ubrzo u znak revolta povrijedili sebe.

Devetnaestogodišnjak je prevezen u Urgentni blok gdje su mu konstatovane opekotine i ukazana pomoć, a nakon toga u istu ustanovu ljekari su primili i D. T. i V. D. zbog samopovređivanja.

Prema saznanjima našeg lista, D. T. i V. D. su u bezbjednosnim službama označeni kao članovi nikšičkog organka kavačkog klana.

N. B. je uhapšen zbog sumnje da je u avgustu prošle godine u nikšićkom naselju Dragova luka ranio M. D. (40) i S. C. (42).

Prije tri mjeseca u Istražnom zatvoru grupa pritvorenika polila je vrelim uljem Janka Vukadinovića i R. K.

R. K. je izveden u šetnju i u trenutku kada je prolazio pored sobe u kojoj je smješteno pet osoba, koje se tretiraju kao ,,kavčani“, kroz otvor sobe, polili su ga vrelim uljem.

R. K, koji je uhapšen zbog droge, nije zadobio teže povrede prilikom ovog napada. Pritvorenik R. K. je blizak škaljarskom klanu, pa se sumnja da je to bio povod napada.

Dvadesetak dana ranije, ista grupa napala je pritvorenika Janka Vukadinovića. Polomili su otvor na vratima i polili ga vrelim uljem.

Vukadinović, koji je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik škaljarskog klana, prolazio je pored sobe u kojoj borave ,,kavčani“ i jedan od njih kroz otvor je prosuo vrelo ulje po njegovim nogama.

Njemu je ukazana pomoć, a jedan od pritvorenika, koji je, kako je to sam kazao, napao Vukadinovića, smješten je u samicu.

Vukadinović se takođe nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice kada su krajem marta 2018. godine, u centru Podgorice, u lokalu ,,Forum“ likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Kao direktni izvršilac označen je Marko Jovanović, dok su Janko i njegov brat Predrag, bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo protiv Vukadinovića prikupilo je nove dokaze za pripremanje likvidacije dvojice Beograđana u Tivtu, bliskih kavačkom klanu. Vukadinovića terete da je iz zidina spuškog zatvora organizovao likvidaciju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića u januaru, u Tivtu.

Kao članovi kriminalne organizacije uhapšeni su Radovan Stanišić, Nikšićanin Mile Jovanović i Goran Marković.

Vukadinović je bio osuđen na dvije godine zatvora jer je aktivirao bombu ispred vrata tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića.

Napad eksplozivom na imovinu Radulovića dogodio se 23. decembra 2013. godine, u podgoričkom naselju Blok šest. U napadu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

U julu 2016. godine Jovan Jovanović iz Kotora nanio je teške povrede sugrađaninu Igoru Božoviću, kada ga je polio vrelim uljem.

Jovanović je slovio za člana škaljarske grupe, a Božović je označen kao visokopozicionirani član kavačkog klana.

Zbog tog napada osuđen je na godinu i mjesec zatvora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije