Povežite se sa nama

Vijesti

ODGOVOR MOSKVE: Rusija suspenduje diplomatske odnose sa NATO

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Rusija će od novembra prekinuti sve diplomatske odnose sa NATO savezom, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova koje predvodi Sergej Lavrov.

Moskva je najavila da će u potpunosti obustaviti operacije svoje misije pri NATO-u, dvije nedelje nakon što je blok predvođen SAD protjerao osam ruskih diplomata zbog navodne „neotkrivene špijunaže“ u sjedištu u Briselu.

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, otkrio je i da će biro za informacije NATO saveza u Moskvi biti primoran da se zatvori. Pored toga, akreditacije predstavnicima Alijanse će biti oduzete.

Nova pravila nalažu i da se obustavlja rad informativnog biroa NATO-a, koji je formiran pri ambasadi Belgije. Lavrov je naglasio da će ubuduće Alijansa morati da se obraća ruskom ambasadoru u Belgiji, i to će biti jedini način da NATO kontaktira Moskvu.

Ranije ovog mjeseca zvaničnici NATO-a odlučili su da smanje broj članova delegacije u bloku, ukidajući akreditacije za osam izaslanika, kao odgovor na „sumnjive zloćudne ruske aktivnosti“.

Nakon odluke NATO-a, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila je da će Moskva raditi na snažnom odgovoru.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije