Connect with us

Vijesti

ODT CETINJE: Počela saslušanja povrijeđenih građana, izjavu dao i Krivokapić

Published

on

U Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju počela su saslušanja građana koji su povrijeđeni tokom protesta u Prijestonici, 5. septembra, u intervenciji policije, potvrđeno je nezavnično Pobjedi.

Među saslušanima je i počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić koji je takođe zadobio povrede na Dvorskom trgu kada je policija upotrijebila šok bombu.

Aktivisti za ljudska prava i članu Savjeta Građanske inicijagtive “21. maj” Aleksandru Saši Zekoviću i Crnogorskom helsinškom odboru obratilo se 30 građana koji su se žalili na postupanje policije 5. septembra na Cetinju kada su protestovali zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Građani su se žalili da su bili zasuti ogromnim količinama suzavca, šok bombama, gumenim mecima, a policijska akcija trajala je duže od četiri sata.

U toj intervenciji veliki broj građana zadobio je povrede u vidu opekotina i rana od gumenih metaka, šok bombi i ostalih hemijskih sredstava koje su upotrijebili policijski službenici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije