Connect with us

Vijesti

POSTAJE PRAKSA: Srpska policija zadržavala na granici predsjednika Udruženja Crnogoroca “Lovćen”

Published

on

Predsjednik Udruženja Crnogoraca “Lovćen” Lazar Radulović saopštio je da ga je srpska policija bez razloga zadržala duže od sat vremena na Graničnom prelazu Merdare.

-Sinoć oko 20 sati vraćajući se iz Niša na prelazu Merdare od strane srpske policije zadrzan je više od sat vremena bez objašnjenja i bilo kakvog izgovora policijskih službenika, taj vid pritska i represije prema Raduloviću traje vec pune dvije i po godine- saopštili su iz Udruženja.

Radulović je kazao da takav vid pritiska i represije sigurno ne postoji ni u jednoj demokratskoj zemlji u Evropi i svijetu.

-Moram da napomenem da sam u automobilu bio sa bratom i majkom koja ima 87 godina i koja je narušenog zdravstvenog stanja, ali bezobrazluk drskost i represija države Srbije ide toliko daleko da nemaju obzira ni prema staroj ženi od 87 godina. Prvi put za dvije ipo godine koliko traje ova represija i pritisak sam se obratio policijskom službeniku kad mi je vraćao dokumenta: “Pa zar vi nemate obzira ni prema staroj ženi koja ima 87 godina” odgovorio mi je: “Pa zar ti misliš da ja volim što ovo moram da radim”. Sramno pa čak i za državu Srbiju- naveo je Radulović.

Dodao je da će o događaju izvijestiti crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova kao i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije