Povežite se sa nama

Vijesti

Potraga za Danijelom Vukovićem: Crnogorac u Velikoj Britaniji osmislio pljačku vijeka

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bandu koja je izvela najveću provalnu krađu u istoriji Velike Britanije i odnijela 26 miliona funti, a koja je osuđena na 28 godina robije, predvodio je Danijel Vuković, porijeklom iz Crne Gore. Kako saznajemo, Vuković se i dalje nalazi u bjekstvu, dok su ostali uhapšeni.

Jugoslav Jovanović (24) koji je osmislio i vodio bandu dobio je 11 godina, a Alesandro Malteze (45) i Alesandro Donati (44) po 8 godina i devet meseci.

Oni su od 29. novembra do 18. decembra opljačkali više provala u Londonu. Među najpoznatijim žrtvama su Tamara Eklston (37) ćerka bivšeg prvog čoveka Formule 1 Bernija Eklstona, iz čije vile su odneli 25 milona funti, te Frenk Lampard legenda Čelzija. Na njihom spisku je i imanje u Najtsbridžu u vlasništvu preminulog vlasnika fudbalskog kluba Lester Siti Vičaija Šrivadanaprabe, koji je poginuo u padu helikoptera 2018.

Jovanović je takođe priznao zavjeru za pranje novca u periodu od 10. decembra 2019. do 31. januara prošle godine, kao i jednu tačku za pokušaj konverzije kriminalne imovine, odnosno određene “količine novca”, u Harodsu 14. decembra 2019. godine.

Ovi lopovi koji su dovedeni na sud pod naoružanom policijskom stražom dok je helikopter leteo iznad njih, vratiće se u Italiju na odsluženje kazne nakon završetka postupka u Velikoj Britaniji.

Pljačkaši su do plijena stigli lako, i protraćili su bogatstvo slaveći svoj uspjeh u luksuznim prodavnicama i restoranima Vest Enda.

Provalnici su uzeli skoro 400 komada nakita, od kojih je 150 procijenjeno na 8,4 miliona funti. Vrijednost ostalih 250 artikala je između 18 miliona funti i 21 milion funti.

Ukrali su satove u vrednosti od 2 miliona funti koji pripadaju gospođi Eklston i satove u vrijednosti od 400.000 funti koji pripadaju gospodinu Rutlandu, kao i 125.000 funti u sterlingima i 200.000 hongkonških dolara, što je oko 20.000 funti.

Međunarodna banda koja je pljačkala kuće slavnih u najvećoj britanskoj provali planirala je da “posjeti” i druge nekretnine u vlasništvu bogatih i slavnih.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije